Förre Blåvitt-anfallaren tar över i Ljungskile

Hannes Stiller ersätter Mats Andersson som klubbchef i Ljungskile SK.

ANNONS
|

Spelaren får styrelsens uppdrag och förtroende att driva klubben vidare.

– Det ska inte påverka min roll som spelare och tränare, säger han.

Efter två och ett halvt år på posten slutar Mats Andersson som klubbchef i Ljungskile SK.

– Det är inte längre samma uppdrag som jag en gång tackade ja till, säger han till Bohusläningen.

För drygt två år sedan presenterades den förre spelaren Mats Andersson som klubbchef i Ljungskile. Hans ansvarsområden var i första hand att öka klubbens sponsorintäkter och driva långsiktiga strategiska frågor i föreningen. Han har också varit den som haft kontakten med och byggt upp en relation med Uddevalla kommun. Nu tycker han att innehållet förändrats så mycket i tjänsten att han inte är intresserad av att fortsätta.

ANNONS

– Det var en annan styrelse då och en annan ordförande. Det har pågått diskussioner om detta en längre tid men nu har jag fattat beslut om att inte fortsätta, säger Mats Andersson.

Anledningen är bland annat att han tycker att innehållet i tjänsten förändrats för mycket. Bland annat ska en klubbchef i Ljungskile i framtiden också ha ansvar för arena- och driftsfrågor gällande den egna arenan i Ljungskile.

– Det är jag varken intresserad av eller kompetent nog att jobba med. Det blir helt enkelt för mycket. Det är kommersiella frågor och fotbollen som intresserar mig, säger han.

Vad har du för känslor inför att lämna? Är du bitter?

– Nej, det är väl synd att det blev så här. Men jag visste ju vad jag gav mig in på, säger han.

Mats Andersson säger också att hans uppfattning är att Ljungskile inte har råd i nuläget att ha en avlönad klubbchef. Ekonomin är också något som ständigt funnit med i hans uppdrag.

– Det har varit en ständig press under de här åren. Jag tycker ändå vi kommit närmare Uddevalla kommun och att exempelvis kommunalrådet Ingemar Samuelsson är mer insatt i föreningen nu än tidigare.

Vad är du mest nöjd med under dina år som klubbchef?

ANNONS

– Att vi fortfarande är en elitklubb i superettan och rekryteringen av tränaren Jonas Olsson, säger han.

Mats Andersson kommer att jobba i föreningen juni månad ut.

ANNONS