Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den före detta Frölunda-målvakten Joel Gistedt lägger plocken på hyllan. Bild: Stig Kenne / TT
Den före detta Frölunda-målvakten Joel Gistedt lägger plocken på hyllan. Bild: Stig Kenne / TT

Förra Frölunda-målvakten lägger av

Den före detta Frölunda-målvakten och landslagsmannen Joel Gistedt slutar. Nu väntar istället nya utmaningar som målvaktstränare i Kristianstads IK.

Joel Gistedt spenderade fem år i Frölundas organisation och var en stor talang när han slog igenom i klubben 2006 där han fick vara förstamålvakt under en period. 2008 lämnade han för USA och Pheonix Coyotes 2007, numera Arizonas organisation.

Den senaste tiden har Uddevalla-sonen brottats med skadeproblem och under förra säsongen kunde den 32-årige målvakten enbart spela fem matcher i Hockeyallsvenskan för Kristianstads IK.

Den sargade kroppen har hämmat målvakten vilket innebär att han nu avslutar ishockeykarriären.

– Jag har gjort alla operationer, tagit de sprutor och kört den rehab som man kan göra, men knät är slut. Tyvärr finns det inte mer att göra, säger Joel Gistedt till Kristianstadsbladet.

Även om plocken och stöten läggs på hyllan kommer Joel Gistedt fortsätta arbeta som målvaktstränare och videoanalytiker i Kristianstads IK, klubben där han avslutade karriären.

– Det är jättekul att det löste sig och att Kristianstad ville ha mig kvar, säger han till Kristianstadsbladet.

Joel Gistedt har gjort två landskamper med Tre Kronor och spelat två JVM.

På andra sidan Atlanten blev det mest blev spel i AHL, CHL och ECHL. 2010 vände målvakten hem till Sverige och Rögle. Efter utflykten till USA har Joel Gistedt även tillhört klubbar som Leksand och Brynäs.

– Jag är verkligen nöjd och har ändå fått testa på det mesta. Hockeyn har tagit mig till många ställen och jag är oerhört tacksam, men det ska bli minst lika roligt att tag i det här jobbet som målvaktstränare, säger han till Kristianstadsbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.