Förbundskaptenens svar på Zlatans attack: "Gör ont"

Zlatan Ibrahimovic riktade stark kritik mot den svenske förbundskaptenen Janne Andersson och menade att Andersson undviker spelare med invandrarbakgrund i sina trupper. I en intervju med Aftonbladet berättar Janne Andersson att utspelet varit jobbigt för honom.
– Jag tycker ju inte att jag är värd det. Jag tycker det är orättvist, att det är fel, att det är fult. Det gör ont, det gör det, säger Janne Andersson till Aftonbladet.

ANNONS
|

Det var i en intervju med SportExpressen som Zlatan Ibrahimovic riktade vass kritik mot Janne Andersson och hans laguttagningar. Zlatan menade att den svenske förbundskaptenen inte tog med spelare med invandrarbakgrund förrän saken i frågasattes, för att då ändra sig.

– Första samlingen. Vad hände? Hur många med en annan bakgrund var med? Ingen. Sedan fick han frågan om det. Då bajsade han på sig. Andra samlingen tog han med spelare med annan bakgrund för att det skulle bli politiskt korrekt, sa Zlatan till SportExpressen.

Janne Andersson har tidigare kommenterat Zlatans uttalande och berättat att utspelet gjorde honom ledsen och besviken.

ANNONS

I en intervju med Aftonbladet utvecklar nu den svenska förbundskaptenen sina tankar kring Zlatans kritik och hur hårt det faktiskt tog på honom.

– Man kan ju inte ta hans uttalanden på allvar. Det han säger är inte sant. Och jag blev enormt ledsen när jag hörde det här, för jag har jättestor respekt för Zlatan för den fotbollsspelare och idrottsman han är. Men att uttala sig på det här sättet... Då vill man ju återigen bygga på något som inte finns. Det gör mig jätteledsen, det är skittråkigt, säger Janne Andersson till tidningen.

Att det inte finns någon med invandrarbakgrund i ledarstaben i det svenska landslaget var ingenting som Janne Andersson reflekterade över när han valde ut den, till en början.

– När vi satte vår landslagsstab blev det några människor som jag jobbat med tidigare och några andra som blev kvar sen tidigare. När sedan någon sa: ”Det är ju inga med invandrarbakgrund” så blev jag bara... ”Nä, må så vara - men det är inte heller en dimension jag haft med när jag satt min stab”. Det har inte funnits med som en faktor överhuvudtaget och kanske borde jag ha tänkt annorlunda eller borde någon annan ha påpekat det. Men jag tänker inte på det sättet, säger Janne Andersson.

ANNONS
ANNONS