Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Diego Armando Maradona vid presentationen som Argentinas förbundskapten. Här tillsammans med Carlos Bilardo och Juan Grondona. Bild: -, Bildbyrån
Diego Armando Maradona vid presentationen som Argentinas förbundskapten. Här tillsammans med Carlos Bilardo och Juan Grondona. Bild: -, Bildbyrån

Förbundskaptenen inte informerad om Maradonas död

Carlos Bilardo var förbundskapten för det argentinska landslag som vann VM 1986.
Då var Maradona den självklara stjärnan. Maradona, som avled förra veckan.
Nu uppger Marca att Bilardo ännu inte är informerad om Maradonas bortgång.
– Vi får se hur han reagerar och vad som händer, säger Bilardos bror, Jorge, enligt Marca.

De som velat hylla Diego Maradonas sedan hans bortgång är många. Maradona är ansedd som en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna.

Det som de flesta associerar Maradona med är hans legendariska insatser i VM 1986 i Mexiko. Då vann Argentina guld, och Mardona blev utsedd till turneringens bästa spelare.

Förbundskapten för det guldvinnande argentinska landslaget var Carlos Bilardo. De två har även arbetet tillsammans i Sevilla.

Trots den personliga relationen mellan de båda – och de storartade hyllningar till Maradona, då till exempel tre sorgedagar utlystes i Argentina efter den vänsterfotade magikerns bortgång – är Bilardo ännu inte informerad om att vännens avlidit, enligt Marca.

Har dragit ut sladden till tv:n

Bilardos bror, Jorge, berättar att familjen är orolig över hur Carlos ska reagera på nyheten. Detta sedan den förre förbundskaptenen för några veckor sedan vårdades på sjukhus för en neurologisk ålderssjukdom.

– Jag talade med Oscar Ruggeri och han ska träffa honom med två eller tre andra killar för att se hur han har det. Vi får se hur han reagerar och vad som händer, berättar Jorge Bilardo för Marca om planen för att informera Carlos.

För att planen ska kunna genomföras kommer det krävas gediget arbete från familjen. Detta då Bilardo spenderar mycket av sin tid med att se på tv.

– Maradonas död är något som det kommer skrivas om i fyra, fem eller 20 dagar och det är svårt eftersom Bilardo tittar på mycket tv och många fotbollsmatcher, säger hans bror Jorge enligt Marca.

Brodern berättar att familjen dragit ut sladden till tv:n – och skyllt detta på leverantören – för att Bilardo inte ska få reda på nyheten.

Under tiden för Bilardo spendera sin tid med att kolla på Netflix, och andra streamingplattformar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.