Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förbundskaptenen hyllar Engvall: "Är väldigt förtjust i honom"

Håkan Ericson besökte IFK Göteborg under lördagen och hyllade Gustav Engvall. …– Jag är väldigt förtjust i honom, säger Ericson.

U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson är den som ska leda det svenska landslaget i OS i Rio. Ett mästerskap dit han får ta med sig tre överåriga annars är det endast de som är födda 1993 eller senare som får delta. Under lite drygt en månads tid har Håkan Ericson varit på resande fot hos en rad klubbar – under lördagen var det IFK Göteborgs tur.
– Huvudsyftet med min turné har varit att fråga klubbarna om de släpper spelare eller inte. Jag har varit i Italien, Portugal, Holland, Danmark och Skåne tidigare. Jag måste se vart det lutar för att kunna presentera min trupp.

Vad har du fått för svar från klubbarna?
– Jag har valt att inte prata tom det nu. Utan när jag tar ut truppen så kommer jag berätta om processen. Då kommer jag inte hymla om några inte har släppt sina spelare. Men jag väntar till dess, annars blir det bara massa spekulationer.

Den första truppen, bruttotruppen på 35 spelare måste lämnas in 1 juni. Därefter har Ericson lite drygt en och en halv månad på sig att formera sin sluttrupp till OS.
– Det här kommer att bli det svåraste uppdraget jag har haft. För de första vet jag inte vilka jag kan välja. Transferfönstret är öppet hela juli och jag kan ta ut en spelare som sedan byter klubb. Sen har vi max en träningsmatch på oss, sen har vi klimatet. Det kommer bli en jäkla utmaning men jag har valt att se det som positivt. Jag kommer lära mig mycket av detta som ledare även fast jag börjar bli gammal gubbe, säger Ericson med ett skratt. 

Det finns flera spelare i IFK Göteborg med på en gigantisk lista som Ericson har just nu. En lista där namn kommer att bantas av successivt. Men en spelare på listan är självklar.
– Engvall är mest aktuell från IFK, det är inget att hymla om. Jag gillar Gustav som spelare. Jag vet att han inte spelat så mycket nu men form är upp och ner. Jag är väldigt förtjust i hans kvalitéer. Han har gjort väldigt bra insatser i U21-landslaget. Han är en jobbig spelare att möta och står sig bra internationellt, säger Ericson.

Gustav Engvall hade självklart bra koll på att Håkan Ericson var på plats under lördagsträningen.
– Ja, han kom fel dag bara när det är så dåligt väder ...
– Men jag är väldigt sugen på ett OS. Det är högt upp, eller ja högst upp på listan. Jag håller tummarna. Jag jobbar varje dag för att förbättra mig så att jag kommer att komma med. Det har funkat bra i U21 för mig tidigare och jag har gjort en del mål. Det har gått bra.