Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förbundskaptenen hugger tillbaka efter hånen

Efter kritiken, nu svarar Portugals förbundskapten Fernando Santos. – Jag vill att de (fransmännen) skall säga att vi inte förtjänade att vinna, säger han.

I Frankrike har Portugal både före och under turneringen kritiserats för begränsad fotbollskvalitet, för alla oavgjorda matcher och att de inte förtjänar sin plats i finalen.

Portugals förbundskapten Fernando Santos kommenterade detta på presskonferensen dagen före finalen på Stade de France.

– Jag vill att de (fransmännen) fortsätter att säga samma saker. Jag vill att de skall säga att vi inte förtjänade att vinna. Jag vill åka hem lycklig och jag kommer åka hem lycklig, säger Santos.

– De lag som är i finalen förtjänar platsen i finalen. Jag tror att vi kommer skriva ett nytt kapitel i vår fotbollshistoria i morgon, i finalen.

Cristiano Ronaldo har som lagkapten, målskytt och framspelare varit Portugals viktigaste spelare i turneringen. Hans utveckling under EM har imponerat på många.

– Jag tränade honom i Sporting Lissabon för 13 år sedan. Inte så länge innan han flyttade till Manchester. Han har varit helt fantastisk. Han är så talangfull, mentalt stark och har alltid velat vara bäst. Han är sig själv och vill hela tiden bli bättre. Hans förmåga att leda vårt lag är imponerande. Han sticker verkligen ut. Alla ser det.

Om Portugal vinner, blir det slutet för Ronaldo i landslaget?

– Det är en final i morgon. Oavsett hur det går spelar han sex, kanske tio år till. Det blir inte hans sista match. Det är jag säker på.

Portugal jagar i morgon kväll sin första seniortitel i ett stort mästerskap.

Har du något budskap till det portugisiska folket?

– Jag vill att de skall tro lika mycket som jag, som spelarna och vår ordförande, som har varit med oss hela tiden. Jag vill att alla portugiser skall veta att vi är en grupp. Alla som är utomlands, alla här. Jag vill ge alla stor glädje.

Fernando Santos vill däremot inte kännas vid något favoritskap.

– Jag har alltid sagt att det finns tre favoriter. Världsmästarna, Europamästarna och värdnationen. Frankrike är värd för den här turneringen. De är favoriter. Om de vinner eller inte vet jag inte.