Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Förbundskaptenen avslöjar: "Hade pratat med skorna"

Sverige tog över ledningen i VM–kvalgruppen efter att Ola Toivonen bjöd på ett drömmål i slutminuterna mot Frankrike. Nu avslöjar förbundskapten Janne Andersson hjältens hemliga knep. – Han hade pratat med skorna, säger Andersson till Kanal 5.

Ola Toivonen och Sverige bjöd på en minnesvärd avslutning när man slog Frankrike med 2-1 hemma på Friends Arena. Med bara sekunderna kvar av tilläggstiden bjöd Frankrikes målvakt Hugo Lloris på en dundertavla när han, högt upp i banan, fick en dålig träff och sparkade bollen till Toivonen.

Med öppet mål kunde svensken prickskjuta från halvplan och avgöra med matchens sista spark.

– Avslutningen är ju helt overklig, maken till upplevelse har jag aldrig varit med om, säger förbundskapten Janne Andersson till Kanal 5.

"Han pratade med skorna"

Idrottare är ofta vidskepliga och har alla möjliga sorters ritualer för sig för att komma upp på toppnivå under matcherna. Enligt Janne Andersson kan en lite mer udda ritual varit vad som avgjorde mot Frankrike.

– Han (Toivonen) hade köpt sig ett par nya skor och sade att han var tvungen att prata med skorna innan matchen.

Andersson fortsätter:

– Så han pratade med skorna och avgjorde från halvplan!

Utöver det rafflande avslutet fanns det mycket som förbundskaptenen var nöjd med efter hemmasegern.

– Vi får igen lite idag från förra matchen, jag tycker vi gör många grejer bra och vi fredar straffområdet. Jag tycker vi har bevisat att vi har ett spel som fungerar bra.