Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Janne Andersson.  Bild: DAMIR SAGOLJ
Janne Andersson. Bild: DAMIR SAGOLJ

Förbundet ligger lågt om Anderssons framtid: "Inte livegen"

Sveriges framfart i Ryssland har riktat utländska blickar mot förbundskapten Janne Andersson.
– Ingen är livegen, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

Efter matchen mot Schweiz var det Janne Andersson som hyllades mest och ljudligast av de svenska fansen på plats i S:t Petersburg. De svenska spelarna tar alla tillfällen att berömma sin förbundskapten, vars avtal med Svenska Fotbollförbundet löper till och med EM 2020. Samtal om förlängning har, vilket förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand berättar för GP tidigare, inte inletts.

LÄS MER: Janne: "Får leva med att vara symbol"

Eftersom ett fotbolls-VM är världens största skyltfönster för fotbollsarbetare är chansen stor att dess främsta aktörer, både spelare och ledare, erbjuds möjligheter att verka i andra miljöer.

Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska Fotbollförbundet, är medveten om detta – men är inte beredd att agera i Janne Andersson-fallet redan nu, oavsett eventuell risk att tappa den succéartade förbundskaptenen redan efter VM.

LÄS MER: "Tjusningen är att ha representation från världens alla hörn"

"Trivs otroligt bra"

– Det är överhuvudtaget inga tankar vi har i det här läget. Vi har en överenskommelse med Janne och vi utvärderar alltid, både när det är positivt och när det är negativt, efter en turnering, säger Nilsson och fortsätter:

– Min känsla är att Janne trivs otroligt bra med det här uppdraget. Han har vid flera tillfällen sagt att det är det finaste uppdrag man kan ha i svensk fotboll.

– När det går bra är det flera som kan få upp ögonen för en. Det är kul att svensk fotboll att uppmärksammas på det sättet. Allt det här får vi hantera efteråt, nu är det fullt fokus på VM och matchen mot England. Det finns ingen som är livegen någonstans.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.