Neutrala IF har fått fel straff, enligt SvFF
Tumult uppstod under kvalmatchen mellan Neutrala IF och Tynnered. Nu ger SvFF Neutrala IF rätt. Bild: Privat

Förbundet överklagar beslutet om Neutrala IF

Svenska fotbollförbundet (SvFF) underkände Göteborgs fotbollförbunds (GFF) avstängning av division 6-laget Neutrala IF. Nu backar GFF delvis från beslutet – men väljer ändå att överklaga SvFF:s besked.
– Det finns inte i min värld att vi skulle ge oss, säger GFF:s ordförande Bert Andersson till SVT.

ANNONS
|

Det var under en kvalmatch mellan Neutrala IF och Tynnered som tumult uppstod.

Tynnered tilldömdes frispark och efteråt uppstod en våldsam situation som slutade med att domaren blev misshandlad.

Skulden lades på Neutrala IF och Göteborgs fotbollförbunds dom var hård – stenhård.

Neutrala IF uteslöts från spel i division 6 och även i futsalserien hela 2020.

Svenska Fotbollförbundet menade dock att GFF:s bedömning var felaktig eftersom kvalet skedde till division 5 och inte division 6, varpå GFF:s beslut saknade grund.

– Vi anser inte att vi är skyldiga till ett så hårt straff. Att döda ett lag som finns i ett utsatt område som kämpar för att ungdomar ska engagera sig, att säga ”nej, ni ska inte spela fotboll” på ett grundlöst beslut. Det går inte ihop, säger Abdikadir Abdiaziz, Neutrala IF:s grundare, till SVT.

ANNONS

LÄS MER:Fel straff mot Neutrala IF

GFF vill straffa Neutrala IF

Samtidigt rapporterar också SVT att en spelare i Neutrala IF felaktigt stängts av för domarmisshandel i två år, trots att filmbevis visat att han var oskyldig.

Nu har GFF delvis backat från sitt beslut – Neutral tillåts spela futsal och får även spela seriespel i division 6 förutsatt att föreningen bokar sina egna matcher.

GFF genom ordförande Bert Andersson har dock överklagat SvFF:s beslut till fotbollens högsta instans, Överklagandenämnden.

– Vi tycker fortfarande att det är viktigt att man kan straffa ett lag som beter sig illa i ett kval. I botten på det här ligger en mycket allvarligt misshandel av en domare. Det finns inte i min värld att vi skulle ge oss, säger han till SVT.

LÄS MER:Neutrala IF uteslutet ur seriespel efter misshandel mot domare

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS