Fjärde krysset för IFK Göteborg – endast en seger på sex första

En seger, en förlust och fyra oavgjorda matcher. IFK Göteborg har svårt att vinna fotbollsmatcher - så även mot Kalmar FF i ett sömnpiller till match.
– Det måste ha varit som att se målarfärg torka, säger Sebastian Eriksson.

ANNONS
|

Kalmar FF var obesegrade efter de fem första omgångarna.

Efter de sex första omgångarna är laget fortsatt obesegrade. För när IFK Göteborg kom till Kalmar blev det en ganska behaglig resa för hemmalaget som inte behövde anstränga sig alltför mycket.

Om sanningen ska fram så skapade inget av lagen en enda målchans.

Marek Hamsik hade ett skott från distans, Jonathan Ring likaså.

Närmast var Kolbeinn Sigthorsson som gick omkull i straffområdet men domaren, Kristoffer Karlsson friade.

– Det är en solklar straff, säger Discovery-experten Jon Persson.

– Det är en av de klaraste straffarna jag har sett, säger Roland Nilsson efteråt.

ANNONS

Men någon straff blev det inte.

LÄS MER:Marek Hamsik om vägen tillbaka, formen och framtiden

Det blev inte heller någon målchans och därmed givetvis inga mål i matchen.

– Det här måste varit som att se målarfärg torka ... två fjösare på mål från båda lagen, säger Sebastian Eriksson.

Tobias Sana instämmer.

– Det här var ett sömnpiller, säger han och fortsätter:

– Det känns som att det är en match utan några målchanser. Vi ligger kompakt och Kalmar spelar runt oss och när vi väl har några lägen så är vi inte skarpa nog. Vi har ett par omställningar som vi inte tar till vara på.

Det är skärpan som saknas?

– Ja, det tycker jag. Vi har ändå några omställningar där Kalmar tappar boll och lägena finns. Vi ska vara skarpare i de lägena.

Roland Nilsson var inte heller särskilt nöjd efter fjärde krysset på de sex första matcherna.

– Det är klart att vi vill ha mer. Nu hade vi inte skickligheten och besluten som togs var inte tillräckligt bra. Kalmar gör det bra och stänger ner ytorna och då måste vi utnyttja de tillfällen som vi får genom att ha bra kvalité i det vi gör. Vi strulade till det i för många av de avgörande lägena, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Kalmar gör det jättesvårt för oss. Men om vi hade haft lite vassare kvalité i de avgörande lägena som vi hade mot Häcken då hade vi skapat chanser.

LÄS MER:Yahya Kalley tillbaka efter tuffa skadefrånvaron: ”Förstått vilken tur jag har”

Ni borde skapa mer?

– Ja, vi visste att det skulle bli en tuff uppgift att komma hit. Kalmar har gjort det jättebra första fem matcherna och jobbar hårt för varandra över hela planen. Försvarsmässigt gör vi det bra. Men vi kände att vi inte riktigt hade de hoten som vi ville ha. Det var en sådan match som behövde ett mål. Vi slarvade för mycket och det har du inte råd med mot Kalmar som stänger ner ytorna så fort de får chansen. Vi hade definitivt hoppats straffa Kalmar mer än det vi gjorde.

LÄS MER:Simon Thern – motorn för IFK Göteborg: ”Stor betydelse för oss”

Så startade IFK Göteborg: 3-5-2

Giannis Anestis – Jesper Tolinsson, Mattias Bjärsmyr, Sebastian Eriksson (Yahya Kalley, 88) – Hosam Aiesh (Kevin Yakob, 50), Alhassan Yusuf, Simon Thern, Marek Hamsik, Alexander Jallow – Tobias Sana (K), Kolbeinn Sigthorsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS