Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"Får vi allt att stämma kan vi vara med och slåss om det"

I fjol slutade det med en femteplats. Den här säsongen ska GFC ta ytterligare ett steg närmare toppen. – Jag tycker vi har tagit ett kliv i vinter, säger huvudtränare Stefan Rehn.

En lång försäsong är till ända. I dag är det dags för allsvensk premiär för Kopparbergs/Göteborg FC hemma på Valhalla IP mot Kif Örebro. Huvudtränare Stefan Rehn är laddad för seriespel - och belåten med vad han har fått se från sitt lag under försäsongen. 

– Jag tycker verkligen vi har tagit ett kliv i vinter. Det känns som att vi är på rätt väg. Vi har höjt både vår högstanivå och vår lägstanivå. Högstanivån har varit riktigt bra innan också, men när det gäller lägstanivån har vi haft några djupa dalar, där har vi blivit klart bättre. 

Omsättningen på spelare i truppen har varit låg i vinter. Från höstens lag finns 16 spelare kvar. En viktig faktor för möjligheten att nå framgång, menar Rehn. 

– De här 16 spelarna är grunden, sedan har vi fått till några nyförvärv som har spetsat till det lite. 

Han fortsätter: 
– Vi ville fortsätta jobba med den här truppen, så mycket potential finns det. Och nu är det upp till oss att ta nästa steg. 

"Måste hitta bättre balans" 

För att lyckas med det tror Stefan Rehn att laget måste bredda sitt register i offensiven. Omställningsspelet skördade många poäng under 2016 - men i det uppställda anfallsspelet fanns det ofta mer att önska. 

– Ibland är det full fart framåt och inte håll tätt bakåt, det går nästan lite för fort framåt. Vi måste hitta en balans i laget och kunna etablera spel på motståndarens planhalva. Det har vi tränat väldigt mycket på i vinter, där har vi hittat en växel till. 

Och det är inte bara spelet med boll han tycker har utvecklats - även spelarnas fysiska status har nått en ny nivå under vintermörkret. 

– Vi har aldrig haft bättre resultat på våra fystester. Och under hela försäsongen tror jag knappt att vi har gjort ett enda byte på grund av att någon har varit trött, det är viktigt att ha de förutsättningarna om man ska orka vara med och kämpa om det en hel säsong. 

"Vill vara med där uppe" 

I fjol slutade det med en femteplats, en bit bakom den absoluta toppen. I år har klubben satt upp målet att bli bättre än så. 

– Vi vill ju vara där uppe, så enkelt är det. Får vi lite tur och inte får tunga skador, då tror jag vi har chansen att vara med och kämpa om SM-guldet, samtidigt ska vi vara ödmjuka, vi vet att det är otroligt mycket som ska stämma. 

Vilka ser du som era främsta utmanare i toppen? 
– Framför allt tror jag det är Rosengård, Linköping, Eskilstuna och Piteå. Sedan brukar det alltid smyga med något lag som man inte räknar med.