Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Får stöd från spelarkollegorna: "Ibland är färgerna oviktiga"

Under torsdagen tog Örgryte IS talang Andreas Berndtsson farväl av sporten och klubben han älskade, något som bland annat fick IFK Göteborg-profilen Tobias Hysén att visa sitt stöd. "Stark text, ibland är färgerna oviktiga!! Må väl kollega", skriver anfallaren på Twitter.

Öis-talangen Andreas Berndtsson fick en plats i många fotbollsälskares hjärtan när han, under torsdagen, meddelade att han slutar med fotboll efter en lång tids depression.

– Det var det överlägset svåraste beslutet jag har tagit i mitt liv. Men eftersom jag har mått så dålig under så lång tid och mått mycket bättre när jag inte har spelat fotboll så kändes det som rätt att ta det beslutet tillslut, sa han till GP.

Öppenhjärtigt tog han farväl av både sporten och klubben han älskade genom ett långt en text på Örgryte IS hemsida och reaktionerna var stora i sociala medier.

LÄS OCKSÅ: Öis-talangen slutar: "Nådde en punkt där det inte gick längre"

– Det är nog ett av det mest "gillade" inläggen vi någonsin haft faktiskt, säger Örgryte IS kommunikationsansvarige Johan Velagic och fortsätter:

– Men vi lade ju inte upp den för att få "likes" och "retweets". Vi la upp den, med Andreas Berndtssons godkänande, för att belysa ett problem som nog många kan känna igen sig i.

Hur har reaktionerna varit?

– Enbart positiva, det är bara massa stöd där folk har skrivit att han är modig och stark. Att det är en extremt viktig text som hjälper andra och ger inspiration.

Elitspelarna visade sitt stöd

En som visade sitt stöd var IFK Göteborgs anfallare Tobias Hysén.

Ivo Pekalski, som bland annat spelat i BK Häcken, har själv drabbats av depression. Även han stämde in i hyllningarna till Berndtsson.