Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Fábio Coentrão stängs av efter att han slutat spela

Den förre Real Madrid-spelaren sadlade om och blev fiskare.
Mitt i sin fotbollspensionering nåddes han under torsdagen av ett beslut:
Han stängs av och får böter – för en händelse för 494 dagar sedan.

Nog minns du honom. Vänsterspringaren som slog igenom i Benfica och stormade vidare i både det portugisiska landslaget och Real Madrid.

Coentrão agerade allt som oftast vänsterback, och spelade dessutom för klubbar som Monaco och Sporting Lissabon innan han förra sommaren rundade av sin fotbollskarriär endast 33 år gammal.

Portugisen var trött på fotbollen – och bytte bana helt. Nu för tiden är han fiskare, han äger flera båtar och spenderar sina dagar till sjöss.

– Livet på havet är inget att skämmas för, vilket många tror. Det är ett jobb som vilket annat som helst. Dessutom är havet vackert och vi behöver det, sa han i en Youtube-intervju i vintras, och fortsatte:

– Båten är min lycka och det här är livet jag vill leva.

”Ska kunna hållas ansvarig”

Skulle den tvåfaldige Champions League-vinnaren få för sig att snöra på sig dojorna igen fick han under torsdagen ett hinder att ta sig över, rapporterar bland annat spanska Marca.

Det portugisiska fotbollsförbundet väljer nu att stänga av honom en match och dessutom bötfälla honom med motsvarande 8500 svenska kronor.

Detta efter en incident som utspelade sig under en match den 4 april förra året – alltså 494 dagar sedan.

”Att en särskild idrottsutövare har lagt av innebär inte att denne inte längre ska kunna hållas ansvarig för disciplinära regelbrott som uträttas under dennes aktiva karriär”, skriver förbundet i domen.

Coentrão har ännu inte kommenterat hur detta påverkar hans nedlagda tid som fotbollsspelare.

LÄS OCKSÅ: Fábio Coentrão lämnade toppfotbollen – blev fiskare

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.