Förre Blåvitt-anfallaren uppges ha skatteskuld hos Kronofogden

Elias Omarsson lämnade IFK Göteborg för proffslivet i Nederländska Excelsior sommaren 2018. Enligt GT lämnade han efter sig en skatteskuld på 356 750 kronor – som nu gått över till Kronofogden.
– Jag vet ingenting. Om det är ett misstag ska jag självklart fixa det, säger han till tidningen.

ANNONS
|

Islänningen Elias Omarsson imponerade under våren 2018 stort i IFK Göteborg och ledde klubbens interna skytteliga. Sommaren samma år blev Excelsior intresserat av anfallarens tjänster och en övergång blev klar i augusti.

1,5 år senare skriver GT att 25-åringen har en skuld till Skatteverket på 356 750 kronor.

Enligt tidningen ska det röra sig om totalt 14 skulder, sex av dem är obetalda trängselskatter, åtta handlar om Omarssons skattekonto. Skuldsumman har stigit som en följd av att han inte deklarerat i tid och därför fått förseningsavgifter.

När GT når spelaren som bor i Rotterdam i Nederländerna i dag är han helt ovetande om skulden.

ANNONS

– Jag har ingen aning om vad det kan vara. Jag vet ingenting. Om det är ett misstag ska jag självklart fixa det. Vet du hur jag kan kontakta dem, säger han.

Senare uttalar sig hans agent Olafur Gardarsson, som varit i kontakt med Skatteverket.

– Sannolikt har den här summan räknats ut eftersom han inte skickat in nödvändiga papper i tid. Jag tvivlar på att det är det belopp han behöver betala för han har aldrig sålt något i Sverige eller gjort någon vinst, säger agenten.

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson säger att klubben betalt in skatt som vanligt för Elias Omarsson och att föreningen inte kontaktats för frågor om någon skuld.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS