Mikael Stahre hälsar på IFK Göteborgs målvakt Giannis Anestis.
Mikael Stahre hälsar på IFK Göteborgs målvakt Giannis Anestis. Bild: CARL SANDIN

Förlängde supersviten mot Blåvitt: "Skönt? Svar ja"

Mikael Stahre har aldrig förlorat mot IFK Göteborg. Under lördagen vann hans Sarpsborg med 1–0. Skönt, såklart.
– Svar ja, säger tränaren och ler.

ANNONS
|

Den 13 januari presenterades Mikael Stahre som ny tränare för norska Sarpsborg. Under lördagen välkomnade han sin tidigare klubb IFK Göteborg, som han tränade 2012–2014, till den lilla norska staden.

Och till Sarpsborg Stadion.

Stahre hälsade glatt på flera blåvita innan avspark.

Bland annat Tobias Sana, som han coachade i IFK Göteborg, och Giannis Anestis, som han jobbade tillsammans med i grekiska Panionios.

Stahre log också efter slutsignalen. Hans Sarpsborg vann med 1–0.

– Jag tycker att vi gjorde en ganska bra match och det finns saker att ta med sig och jobba vidare med, konstaterar han.

LÄS MER:Blåvitt nollat av Stahres Sarpsborg

Var det speciellt att möta IFK Göteborg igen?

ANNONS

– Jag vet inte. Jag vill alltid vinna och det var väldigt längesedan jag vann eftersom jag släppte in 150 mål i USA (San Jose Earthquakes), det brukar inte mina lag göra. Så det var skönt att hålla nollan och vinna med 1–0.

Har du någonsin förlorat mot IFK Göteborg?

Statistik från sajten Transfermarkt visar fem vinster och ett kryss på sex tävlingsmatcher med Häcken och AIK. Därav frågan.

– Svar nej.

Är det skönt på något sätt?

– Svar ja!

Stahre skrattar.

"Vi tränar utav helvete alltså"

Tillbaka till matchen.

Stahres Sarpsborg satte hög och intensiv press på IFK Göteborg i matchinledningen. Det gav resultat. 1–0, matchens enda mål alltså, kom redan i minut sju.

– Vi lyckades få grepp om det. Och det är klart, börjar man spela passningar i eget straffområde och så har vi bestämt att vi ska vara aggressiva samt att vi har väldigt många löpstarka spelare ... Det är på något sätt signumet för norska lag och jag vill även ha det. Sedan ändrade de efter 20 minuter och då blev det en jämnare match. De fick inte till sin förstapress i början.

Stahre har i tidigare intervjuer berättat om Sarpsborgs extrema träningsmängd. Det körs tolv, tretton pass i veckan.

ANNONS

– Vi tränar utav helvete alltså. Skillnaden är att de svenska lagen har cupspelet om någon vecka medan vi har tio träningsmatcher kvar.

Vad är din bild av IFK Göteborg 2020?

– De har gjort det bra. Från att man var illa ute för något år sedan till att man fick till det i fjol. Nu har man också fått in kvalitetsspelare. Däremot ... en startelva ser väldigt bra ut, men de behöver fylla på med X-antal spelare för att bli stabilare. De saknar en bredd, men det kommer nog.

Vad sa du till Sana och Anestis inför matchen?

– Det vara bara hej, liksom. Det är bra killar och jag har goda minnen från Blåvitt.

Till sist, hur trivs du i Sarpsborg och med det nya jobbet?

– Bra! Det är en jättefamiljär och bra klubb. Varma, hårt arbetande och ödmjuka människor. Det känns jävligt kul.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS