Stefan Rehn.
Stefan Rehn. Bild: MATHIAS BERGELD

Förlängde i december – nu lämnar Rehn Utsikten

I början av december kom Stefan Rehn överens med Utsiktens BK om en förlängning. Nu, mindre än två månader senare, lämnar tränaren klubben, erfar GP. Senare under onsdagen bekräftade Utsikten uppgifterna. "Vi har inte kunnat komma överens om en fortsättning tillsammans", skriver klubben på sin hemsida.

ANNONS
|

Med företagaren Benjamin von Jahf i spetsen gör Utsiktens BK en satsning mot allsvenskan. Division 1-klubben har som mål att vara där inom fem år.

Länge såg det ut som att tränaren Stefan Rehn skulle vara med på resan.

Så sent som i början av december berättade huvudtränaren att han hade förlängt sitt kontrakt med klubben över två nya år.

– Det är skönt, man känner att klubben är på och det blir roligare att titta uppåt och försöka bygga ett så bra lag som möjligt, sa Rehn då.

LÄS MER:Rehn stannar kvar i Utsikten – skrivit på nytt kontrakt

Enligt uppgifter till GP var överenskommelsen dock bara muntlig. Och nu, en och en halv månad senare, erfar GP att Rehn och Utsikten har gått skilda vägar. Beslutet togs under onsdagen.

ANNONS

Vid 17.40-tiden bekräftade Utsikten GP:s uppgifter via sin hemsida.

"Idag onsdag har föreningen och chefstränare Stefan Rehn bestämt sig att gå skilda vägar. Utsikten har varit tvungna att omförhandla de ekonomiska villkor som fanns mellan parterna och har inte kunnat komma överens om en fortsättning tillsammans. Vi tackar Stefan Rehn för hans arbete i Utsikten och önskar honom stort lycka till i framtiden. Föreningen påbörjar nu arbetet med att hitta en ny chefstränare och forma ett nytt tränarteam".

Stefan Rehn tog över Utsikten i maj 2018. I fjol ledde han klubben till en tredjeplats i division 1.

GP har varit i kontakt med Utsiktens ordförande Björn Jarkvist som inte vill kommentera uppgifterna i nuläget.

Stefan Rehn och sportchef Bosko Orovic har inte gått att nå.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS