Fördel Juventus – Higuains dubbel sänkte Monaco

Juventus vägrar att släppa in mål i Champions League-slutspelet. På onsdagskvällen höll laget nollan igen. Gonzalo Higuain avgjorde när Monaco bortabesegrades, 2–0.

ANNONS
|

Målvaktslegendaren Gianluigi Buffon har aldrig vunnit Champions League, men den 3 juni ser han ut att få en ny chans. Juventus har greppet om en finalbiljett efter segern i den första semiduellen mot unga offensiva Monaco.

Målen, som ger Juventus fördel inför returen, var vackra. Claudio Marchisio och Paulo Dybala iscensatte det första i den 29:e minuten. Bollen hittade fram till Dani Alves som serverade Higuain med en snett inåt bakåt-klack. Turinlagets kraftfulle anfallare avslutade anfallet med ett distinkt direktavslut förbi Danijel Subasic.

– Det gick rakt och det gick snabbt, precis som en omställning ska göra. Ett vackert mål, säger Glenn Strömberg, expert i Viasat sport, om Higuains fjärde fullträff i Champions League den här säsongen.

ANNONS

Bakayoko slarvade

Den andra fullträffen, efter en timmes spel, inleddes med en bjudning från Tiemoue Bakayoko. Hemmalagets mittfältare var alltför obeslutsam med bollen – Dybala högg direkt och några sekunder senare hade Higuain nätat igen. Dani Alves stod för det perfekta inlägget.

Monaco gjorde ingen dålig match. Vid ett par tillfällen visade Kylian Mbappé att han är en talang utöver det vanliga. Hetaste målchansen fick han efter en kvart, när han tajmade Nabil Dirars fina högerinlägg och förvandlade Juventus mittbackar till statister. Men Buffon höll tätt.

Urstarkt i Turin

Aktionen ingav mod i hemmalaget och spred tillfälligt en viss osäkerhet i Juventus backlinje. Men Monaco lyckades inte förvalta någon av målchanserna som följde och i stället visade alltså Higuain varför Juventus valde att lägga en stor del av Paul Poga-pengarna på just honom.

Den argentinske anfallarens avgjorde tillställningen med två vassa perfekta avslut och har nu gjort fem mål i Champions League säsongen 2016-2017.

Nu väntar en tuff uppgift för Monaco i returen på tisdag. Massimiliano Allegri mannar har inte förlorat hemma i Europaspelet på 22 raka matcher och i ligaspelet har laget radat upp mer än 30 segrar på Juventus Stadium.

ANNONS