Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/16

Explosion vid spelarbuss - fotbollsstjärna skadad

Flera explosioner inträffade vid fotbollslaget Borussia Dortmunds spelarbuss, två timmar innan kvällens Champions League-match mot Monaco. Dortmund-spelaren Marc Bartra har förts till sjukhus och matchen har skjutits upp. – Laget är självklart fullständigt chockat, säger Borussia Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke i ett uttalande.

Klockan 20:45 på tisdagskvällen var det tänkt att två kvartsfinaler i Champions League skulle spelas, tyska Borussia Dortmund mot AS Monaco och Juventus mot Barcelona.

Men timmarna före match skakades fotbollsvärldens av en otäck nyhet. Flera explosioner inträffade vid Borussia Dortmunds spelarbuss. Spelarbussen befann sig då vid spelarhotellet, drygt en mil i från hemmaarenan Signal Iduna Park.

Dortmund-spelare till sjukhus

Den tyska tidningen Bild, som var först att rapportera om händelsen, uppgav att den spanske Dortmund-spelaren Marc Bartra skadats av glassplitter och förts till sjukhus. Borussia Dortmund bekräftade senare detta.

”Gott och snabbt tillfrisknande, Marc” skriver Borussia Dortmund på Twitter.

"Laget är självklart fullständigt chockat"

Klubbens vd Hans-Joachim Watzke gjorde också ett uttalande på Facebook där han berättade att laget inte var i stånd att spela fotboll efter upplevelsen.

– Laget är självklart fullständigt chockat, säger Hans-Joachim Watzke.

Matchen uppskjuten

Vid 20:30 kom beskedet att matchen, som skulle ha börjat klockan 20:45 skjuts upp. Ny speltid blir i morgon kväll klockan 18:45.

Den lokala polisen meddelade på twitter under kvällen att det inte finns någon hotbild mot arenan och åskådarna.

"Krafiga sprängmedel"

De släppte också ett pressmeddelande där de förklarar att de inte tror att dådet utfördes med några mindre knallskott eller smällare.

”Vi bedömer att det rör sig om en attack med kraftiga sprängmedel", skriver de i ett pressmeddelande.

Vid 23-tiden på tisdagskvällen höll polisen en presskonferens där de berättade att de utreder händelsen som ett mordförsök och att de hittat ett intressant brev på platsen.

– Vi kommer att arbeta hela natten. Alla krafter i Dortmund är mobiliserade, säger Gunnar Wortmann, talesperson för Dortmunds polis, enligt tyska Bild.