Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Experterna säkra på sin sak – Svensson får chansen

Sebastian Larsson är avstängd mot Schweiz i åttondelsfinalen. Då står det mellan Gustav Svensson och Oscar Hiljemark om att ersätta på mitten. Experterna är dock säkra på sin sak – det blir Svensson.

Efter ett gult kort mot Mexiko så hade Sebastian Larsson samlat ihop två gula kort under gruppspelet och blev därmed avstängd mot Schweiz i åttondelsfinalen.

– Jag kommer att vara frustrerad varje dag fram till den där åttondelsfinalen och det kommer att svida, det är inget man behöver ljuga om. Jag missar den största matchen i min karriär men samtidigt får jag bidra med det jag kan och jag kommer att göra allt för att stötta laget, sa Sebastian Larsson efter matchen mot Mexiko.

Den som fått mest speltid förutom den givna duon Albin Ekdal och just Sebastian Larsson är Gustav Svensson. När Larsson tvingades utgå mot Mexiko var det just Svensson som fick förtroendet av Janne Andersson.

LÄS MER: Lång intervju med Svensson om livet i USA, rysk militär, pengar och framtiden i Blåvitt

Men "Gurra" är inte säker på sin plats.

– Det är inget jag har tänkt på. Jag är bara väldigt glad över att vi är vidare och det här är något man kommer att ha med sig resten av livet, säger han.

Hur kommer då Janne Andersson att göra mot Schweiz i åttondelsfinalen? Blir det Gustav Svensson som får sitt livs match eller blir det Oscar Hiljemark?

Någon som dock är väldigt säker på sin sak är Radiosportens expert Håkan Mild som hade valt Svensson.

– Jag hade valt "Gurra" för det innebär att Ekdal får större frihet att följa med offensivt. Hiljemark är bra men mer lik Albin i spelstil och jag tror att det är viktigt att fortsätta spela och tänka som Sverige har gjort i tidigare matcher och då passar "Gurra" bättre, säger han.

LÄS MER: Svensson inte klar än – siktar på finalen: "Svårt sätta ord på det här"

Även Glenn Hysén hade valt Svensson mot Schweiz.

– Jag hade valt Svensson. Han har en grym inställning och gör alltid ett jäkla jobb för laget.

Glenn Strömberg är på plats i Ryssland för SVT:s räkning och har sett mycket av VM på plats och kommenterat flera av Sveriges matcher. Enligt honom är det ett tufft val som Janne Andersson har framför sig att göra.

– Det där där väldigt, väldigt svårt. Men jag säger såhär ... jag startar nog med Svensson då han har fått komma in först i matcherna och tänker lite mer försvarsinriktat här i åttondel. Kanske Svensson första får första 60 och sen kommer Hiljemark in med mer offensiva kunskaper. Han är lite mer kreativ och fyndigare på sista offensiva tredjedelen. Men det blir inget lätt val utan det får bli fingertoppskänsla det där. Men om jag måste välja så väljer jag Svensson.

Kandidaterna som slåss om Larssons plats i elvan

Gustav Svensson

Ålder:

31.

Klubbar:

IFK Göteborg, Bursaspor, Tavrija Simferopol, Guangzhou R&F, Seattle Sounders.

Talar för en startplats:

Urstark defensivt, gör sin omgivning bättre och gör allt för laget.

Oscar Hiljemark

Ålder:

26.

Klubbar:

Elfsborg, PSV, Palermo, Panathinaikos, Genoa.

Talar för en startplats:

Tvåvägsspelare som är bra i båda riktningarna. Bättre offensivt än Svensson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.