Experterna eniga: "Det skulle varit mål"

|

Sverige inledde starkt och togledningen motNederländerna efter ett drömmål av Marcus Berg. Men sedan kvitterade Wesley Sneijder efter ett fint anfall från gästerna. Och i den andra halvleken var det massiv press från de orangeklädda. Robin Olsen och det svenska försvaret stod dock emot och när klockan tickade upp mot 90 minuter såg Blågult ut att kunna hålla 1-1. Då slog Nederländerna till igen när inhoppande Bas Doost satte bollen i nät. De svenska spelarna hann dock knappt sänka sina huvuden i besvikelse innan de uppfattade att domaren hade dömt bort målet för ruff på Andreas Granqvist.

Efter det kunde Sverige spela av matchen och få med sig en poäng. Men domarens beslut blev omdiskuterat och Kanal 5:s expertisvar eniga efteråt.

- Målet skulle ha godkänts. Solklart mål. Det är klart att det är mål, säger Kim Källström.

Han fick medhåll av sin kollega Simon Bank, som tyckte att det svenska försvaret kom fel in i situationen.