Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Experterna berömmer Cajuste efter landslagsdebuten

Förlust i landslagsdebuten – men Jens Cajuste fick ändå en del beröm efter nederlaget mot Danmark.
– Det lilla pluset jag kunde hitta, säger Kim Källström, expert i C More om den tidigare Öis-spelaren.

2018 spelade han superettan-fotboll med Öis. Två och ett halvt år senare gjorde Jens Cajuste landslagsdebut när det svenska A-landslaget spelade träningsmatch mot Danmark i Köpenhamn på onsdagskvällen.

Det hela slutade med blågul förlust, med 0–2. Men Cajuste, som fick göra 90 minuter i debuten, var en av få som fick beröm efteråt.

LÄS MER: Efter coronakaoset – Blågult förlorade rivalmötet

Både Kim Källström och Hanna Marklund, experter i C Mores studio, var imponerade av talangen som har imponerat stort i danska Midtjylland under en längre tid, och lyfte fram honom som en av få positiva saker efter nederlaget.

– Det var en första halvlek där han var lite försiktig och trippade på tårna. Men han kom igång mer och mer. Han visade att vi kommer ha stor nytta av honom i landslaget framöver. Det var väl egentligen det lilla pluset jag kunde hitta, säger Källström.

– Positiv andra halvlek av Cajuste. Han klev fram. Han visade verkligen att han kan vinna bollen, säger Marklund.

Men trots att Källström hade Cajuste som sitt plus från matchen pekade den förre landslagsmittfältaren också på en sekvens där talangens brist på erfarenhet lös igenom. Det handlade om markeringsspelet på en dansk hörna som slutade med baklängesmål.

– Inte en enda gång tittar han bakom ryggen. Har man ansvar för markeringen så har man det till bollen är utanför straffområdet. Det här är ett juniormisstag. Men det kan vara bara att göra tidigt i karriären – då händer det inte igen, säger Kim Källström.

Cajuste: ”Kom in i det mer och mer”

Vad 21-åringen själv kände efter debuten?

– Det var en tuff match såklart, det är duktiga spelare. Vi fick springa rätt mycket och kämpa hårt. Jag tycker laget kämpar hårt och gör en bra insats ändå.

Han höll själv med om att han kom in i spelet bättre efter paus.

– Det är klart, det är nytt för mig och det är nya lagkamrater och jag har bara tränat en gång med laget. Men man får anpassa sig och göra det bästa av det, jag kom in i det mer och mer.

Han fortsatte:

– Det gick fort och jag tappade bollen några gånger, men det är bara att kämpa vidare.

– Jag vet att jag har mycket mer att erbjuda men jag tycker jag jobbar hårt och det är allt man kan göra.

Hur han ser på möjligheten till mer spel i framtiden ville han inte uttala sig om, men mittfältaren konstaterade i alla fall att det var skönt att ha debuten avklarad.

– Verkligen, det var superkul.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.