Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Experten klar för Malmö: "Känns som att komma hem"

Malmö FF presenterade ett överraskande namn som ny assisterande tränare. Spekulationerna om att Cmores mångårige tv-expert Jens Fjellström skulle bli ny assisterande tränare i klubben visade sig stämma. - Det känns som att komma hem, säger han.

Jens Fjellström meddelade i går att han slutar som expert på C More och TV4, efter 15 år. Nya uppdraget: assisterande tränare i Malmö FF – klubben han spelade för på 90-talet.

Detta innebär att Fjellström förstärker den allsvenska serieledarens tränarstab, där sedan tidigare Allan Kuhn har huvudansvaret och Olof Persson är assisterande.
Fjellström, som fyller 50 år i oktober, föddes i Umeå och började senare spela fotboll i Gimonäs. Djurgården värvade honom 1988 och efter fem år där skrev han 1993 på för Malmö FF. Han spelade även två år i kinesiska Dalian Wanda och gjorde tre landskamper.

- Det finns en långsiktighet och en vass organisation, alla pusselbitar som man vill ska finnas tycker jag finns. Därför känns det jättekul att vara här, säger Fjellström under en presskonferens. 

Kontraktet som assisterande tränare gäller från 1 augusti i år till och med 2017.

- Det känns som att komma hem, säger Fjellström. 

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson hade länge haft Cmores expert i tankarna för en roll i ledarstaben. 

- Jag har haft Jens i tankarna länge för den här rollen. Jag har pratat mycket med honom genom åren och jag känner att vi tänker fotboll på liknande sätt. Det blir en liten omställning för Jens i början. Men jag tycker självklart att Jens med sin analytiska förmåga kommer vara klockren i den här rollen, säger han.