Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ex-ängeln kan sänka Gais: "Hade varit underbart"

Pappa är inbiten IFK Göteborg-supporter och själv är han fostrad i klubben. Nu får Jesper Brandt och hans Norrby chansen att spela Blåvitt-rivalerna Gais mot division 1-kval. – Skulle jag avgöra vet jag inte vem av mig och pappa som skulle jubla högst, säger han.

Han fick stora delar av sin fotbollsfostran i IFK Göteborg men lyckades aldrig ta en plats i klubbens A-trupp och som 18-åring lämnade Jesper Brandt Blåvitt. Via Jonsereds IF, IFK Värnamo och Qviding hamnade mittfältaren inför den här säsongen i Norrby. Hos superettan-nykomlingen har Brandt varit en av flera spelare som har överraskat positivt och med tre omgångar kvar ligger det på förhand nederlagstippade Boråslaget tia i superettan. 

– Vi har en väldigt bra trupp och bra tränare och ett väldigt bra go i laget, det gör att vi är där vi är. Det är kvaliteten som avgör. Och jag tror alla underskattade oss lite, särskilt eftersom vi fick en ganska svag start, men sedan har vi tagit för oss och visat vad vi går för, säger Jesper Brandt. 

Är du överraskad över hur bra det har gått?

– När alla bottenlagen vinner nästan hela tiden så gäller det bara att gå ut och köra, och då hinner inte reflektera så mycket, så jag vet inte riktigt. Men visst, så här långt har vi gjort en väldigt bra säsong. 

"Farsan är tok-blåvitt" 

Men än är inte kontraktet helt säkrat. Närmast väntar Gais på Gamla Ullevi. En match som betyder mycket för båda lagen. Vinner Norrby är kontraktet säkrat – samtidigt som Grönsvart kommer allt närmare kval till division 1. Skulle däremot Gais ta tre pinnar kliver de upp på samma poäng som Norrby i tabellen, och då väntar ett drama för Brandt och gänget under avslutningen. 

– Det är en väldigt viktig match för båda, så det kommer gälla att hålla sig kall.

Med tanke på din bakgrund, finns det något som är speciellt med att möta Gais?

– I och med att jag spelade i Blåvitt från att jag var tio och åtta år framåt så blev det ju IFK då. Man sålde 50/50-lotter för klubben och fick man biljetter ställde man sig i klacken, men nu kan jag inte säga att jag föredrar något lag framför något annat. Mitt hjärta klappar för Norrby.

– Så förutom att farsan är tok-blåvitt så har jag väl inte något speciellt agg mot någon klubb, men jag tycker alltid det är väldigt kul att spela i Göteborg och på Gamla Ullevi. Det är många som man håller nära som är på plats och kan pusha fram en. Det är bara positivt för mig att spela där. 

Men för farsans skull kan han ändå inte låta bli att lockas lite extra av tanken på att bli matchhjälte mot just Gais – även om han för egen del främst fokuserar på säkrat kontrakt för Norrby. 

– Det hade varit underbart. Men skulle jag avgöra vet inte vem av mig och pappa som skulle jubla högst, haha, avslutar Brandt.