Evigt springande Sinclair hyllas: "Fantastisk löpförmåga"

Han slänger sig in i situationer utan en uns av tanke på sin egen hälsa. Han löper upp och ner längs högerkanten som ett engelsk ånglok fullpumpat med högkaratigt kol. James Sinclair gjorde en av sina bättre insatser i Gaiströjan i säsongens andra seger och utsågs till matchens lirare.

ANNONS
|

James Sinclair var överallt på Gamla Ullevi under onsdagskvällen. Högerbacken som de senaste matcherna fått flytta upp ett snäpp och numer agerar högerytter skapade lägen både för sig själv och för sina medspelare genom sitt frenetiska löpande.

- Det var en solid insats. Det var bra att vi fick segern, säger engelsmannen som inför matchen kände att den första segern sedan premiären var på gång.

- Den har varit på gång. Vi har haft några matcher där vi släppt in mål de sista minuterna. Hela laget har trott på sig själva och känt att saker och ting kan vända. Vi byggde från den positiva matchen i helgen, säger han.

ANNONS

Gais tränare Benjamin Westman sparade inte på krutet när han sköt av sin hyllningssalut för Sinclair.

- Man ser den galne engelsmannen löpa från hgersidan 40 meter diagonalt även om han inte får bollen. Han har en fantastisk löpförmåga och vill framåt. Det är skönt att kunna använda en ytterback som mittfältare som ger oss den energin framåt, säger han.

Sinclair avlossade sin högerbössa i andra halvlek men lyckades inte lura Åtvidabergs duktige Gustav Jansson. Istället räddade han senare i matchen densamme när han stod i vägen och fick Luther Singhs skott i ryggen.

- Jag är inte säker på om den skulle gå in eller inte där, säger han med ett leende.

- Jag försökte komma ur vägen men..

Med nio skott på mål var matchen på det soldränkta Gamla Ullevi ett klart fall framåt för Gais anfallsspel. Något som Sinclair var högst delaktig i med sina ständiga djupledslöpningar och bollåtererövringar.

- Vi sprang mer utan boll och ville mer i dag. Istället för att slå den långa bollen och hoppas på att de skulle göra misstag. Vi hade faktiskt kontroll på matchen och spelade som vi vill göra, säger han.

ANNONS