Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Evelyn Ijeh om första damallsvenska målet

Med dryga tio minuter kvar av matchen mot Linköping byttes Evelyn Ijeh, 19, in på plan. Ett byte som förvaltades på bäste sätt när Ijeh satte sitt första mål både i damallsvenskan och i det gulsvarta stället.
– Det känns bra att allt slit lönar sig, säger hon.

I den sista matchen innan sommaruppehållet fortsatte Häcken producera mycket mål framåt. Totalt blev det tre i matchen, varav ett nätades av Evelyn Ijeh.

Tre sköna poäng för BK Häcken, och en bra självförtroendeboost för Ijeh själv.

– Det känns väldigt bra att få göra mål i sista matchen innan uppehållet, då har vi fortfarande chans att pressa Rosengård om SM-guldet. Att utmana om det är såklart målet för säsongen.

LÄS MER: Rubensson om jakten: Vi kommer göra allt vi kan

Lovordad av Gren

Efter gårdagens match, som resulterade i vinst med tre mål, hade huvudtränare Mats Gren bara positiva saker att säga om Ijehs insats.

– Evelyn har tagit steg hela tiden sedan jag kom. Under hösten och även nu under våren. Det var roligt att hon fick göra mål, sa han då.

Sin egen prestation bedömer Ijeh som ett resultat av hårt slit hela säsongen:

– Det här är bara ett bevis på att man aldrig ska sluta slita och träna hårt. Jag har fått en hel del speltid, så jag tycker jag har gjort det bra.

LÄS MER: Dilja Zomers succé – fyra mål på två starter

Rutinerade lagkamrater

Nu väntar alltså landslagsuppehåll för damallsvenskan. Då ska fyra av Häckens spelare bege sig till Tokyo för att spela i OS.

Att få spela och träna med så pass rutinerade spelare under säsongen har definitivt inte varit en nackdel.

– Man utvecklas mycket av att spela med sådana kvalitetsspelare. Jag kan ställa frågor och de delar med sig av sina erfarenheter. Det har varit väldigt lärorikt, säger Evelyn Ijeh.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.