Dickson Etuhu när fallet togs upp i tingsrätten 2018.
Dickson Etuhu när fallet togs upp i tingsrätten 2018. Bild: DENNIS YLIKANGAS

Etuhu i rätten: "Har förstört mitt liv"

Över två år efter att mötet mellan IFK Göteborg och AIK skakades av mutanklagelser är fallet uppe i Hovrätten.
– Det har förstört min historia, mitt liv, säger den åtalade Dickson Etuhu i rätten enligt Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Matchen mellan IFK Göteborg och AIK som skulle spelats den 18 maj 2017 ställdes in efter kort innan matchstart på grund av misstänkt matchfixning. Hösten 2018 friades den förre AIK-spelaren Dickson Etuhu och en annan man i tingsrätten från misstanken om grovt givande av muta i samband med matchen då AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos ska ha utsatts.

Åklagaren överklagade tingsrättens friande dom och nu pågår slutförhandlingar i Svea hovrätt.

Åklagaren Johan Lindmark yrkar på fängelsestraff mellan ett och två år.

– Det är viktigt att skicka en tydlig signal om att det är ett allvarligt brott, sa Lindmark under förhandlingen enligt Fotbollskanalen.

ANNONS

"Förstört mitt liv"

Försvaret menar å sin sida att ord står mot ord och att bevisningen inte kan styrka att det skett mutbrott.

– Han (åklagaren) redogör för antaganden, spekulationer och slutsatser han dragit, utan att ha en rättssäker grund att stå på, sa den andre mannens advokat Peter Dahlqvist.

Under förhandlingarna säger Dickson Etuhu, som vid händelsen 2017 nyligen inlett en karriär som agent, att han är svartlistats i fotbollsbranschen efter misstankarna och att han nu lever på sparade pengar.

– Det har förstört min historia, mitt liv. Jag kan inte jobba med det jag älskar och det som jag kan. De här anklagelserna har förstört mitt liv. Min inkomst från fotbollen har försvunnit, jag lever på besparingar och letar efter en ny karriärmöjlighet, sa han enligt Fotbollskanalen.

ANNONS