Rasmus Lindgren.
Rasmus Lindgren. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ett träningsläger – med matchfokus

Tre matcher mot tufft motstånd. Ett bra lägerupplägg för ett förändrat och förnyat BK Häcken.
– Det har kommit i en del hungriga och ganska unga killar. Nu gäller det att få ihop det så att alla vet hur vi ska spela, säger lagkapten Rasmus Lindgren.

ANNONS
|

Tidigt under lördagsmorgonen samlades Häcken-truppen på Gothia Park Academy. Resan mot Portugal inleddes.

Ett träningsläger ska genomföras. Eller snarare ett matchläger.

Vålerenga väntar redan under söndagen i turneringen The Atlantic Cup. Därefter ytterligare två matcher på bara ett fåtal dagar.

– Sonny (Karlsson, sportchef) har bokat ett matchläger för att han tycker att vi är såpass många nya att vi behöver spela matcher ihop. Vi landar, spelar dagen efter, har en dags vila och spelar match igen. Så för mig blir det att hantera matcherna och sedan se vad som är över. Vi behöver inte planera mer än så, säger tränaren Andreas Alm.

ANNONS

Fakta: The Atlantic Cup

Grupp A: Bröndby IF, FC Astana, FC Köpenhamn, IFK Norrköping

Grupp B: AGF Århus, BK Häcken, SK Slavia Prag, Vålerenga IF

Slutspel: Efter att alla lag har spelat två gruppspelsmatcher ställs vinnaren i "Grupp A" mot vinnaren i "Grupp B" i en final. Utöver det ställs tvåan i "Grupp A" mot tvåan i "Grupp B", trean i "Grupp A" mot trean i "Grupp B" och så vidare. Två lag från samma land kan dock inte mötas i slutspelsmatcherna (förutom i finalen). Skulle så bli fallet kommer matchupplägget korrigeras av arrangören.

Bland de nya tillskotten finns bland annat Leo Bengtsson (21), Patrik Wålemark (18), Adnan Maric (22) ...

– Det har kommit i en del hungriga och ganska unga killar. De har kommit in med mycket energi. Nu gäller det att få ihop det så att alla vet hur vi ska spela. Att det inte bara är energi, säger lagkapten Rasmus Lindgren.

– Det tar ett tag för de som kommer in att lära sig alla automatismer.

Lindgren fortsätter:

– Och det är matcher man lär sig mest av. Man kan göra det på video och papper, men att göra det där ute och sedan få feedback är det bästa.

Vad ger det mer att resa iväg på ett läger?

– Framförallt att vara tillsammans mycket med laget. Att bygga relationer både på och utanför planen. Det stärker en grupp.

Häcken har spelat två träningsmatcher såhär långt under 2020. Dels 0–1 mot Elfsborg, dels 3–0 mot Norrby.

Lägret i Portugal pågår fram till den 12 februari.

Fakta: Häckens träningsläger

Trupp: Christoffer Källqvist, Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Alexander Nadj, Johan Hammar, Joona Toivio, Godswill Ekpolo, Oskar Sverrisson, Rasmus Lindgren, Tobias Carlsson, Aiham Ousou, Adam Andersson, Alexander Faltsetas, Ahmed Yasin, Erik Friberg, Viktor Lundberg, Leo Bengtsson, Kevin Yakob, Daleho Irandust, Ali Youssef, Patrik Wålemark, Adnan Maric, Gustaf Nilsson, Jasse Touminen, Imam Jagne (junior), Jakob Hedenquist (junior).

Matcher: 2 februari (Vålerenga), 4 februari (Århus), 7/8 februari (Motstånd ej spikat).

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS