Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ett nytt Göteborg som siktar uppåt

Ett annat, annorlunda Kopparbergs/Göteborg börjar ta form. Men knappt någon tror på laget.…”Ett mittenlag”, lyder domen från spelare, tränare och journalister på upptaktsträffen.

Tränaren Stefan Rehn medger:
– Alla våra nya spelare är mellan 16 och 23 år, och vi har ändrat kursen och vår inriktning lite. Jag tror på oss redan nu, men framförallt framåt i tiden. Det finns andra lag som ser bättre ut, det kan jag hålla med om, men vi siktar ändå uppåt.
Bara 3,7 procent av de närvarande på gårdagens upptaktsträff tror på guld till Göteborg. Och totalt fick endast fyra lag guldröster: Rosengård (55,6 procent), Linköping (37) och Eskilstuna (3,7).

Skånebördiga landslagsspelaren Elin Rubensson är inte direkt lastgammal med sina snart 23 år, men hon kommer med sin rutin (har bland annat vunnit fyra SM-guld med Malmö/Rosengård) och sitt landskampsfacit att betyda mycket för Göteborgslaget.

– Jag förstår om vi är lite svårtippade och svårbedömda. Men jag tycker att det känns som om vi har något riktigt spännande på gång med det här laget. Vi har ju verkligen gjort en annan satsning nu. Även om flera nya spelare är unga, så ska de ändå bidra med spetskvaliteter, säger hon, och fortsätter:

– Vi är alla i laget överens om att vi ska sikta högt i år … 
 

Hur högt är högt, då?

– Det är att vara med där uppe … och slåss om guldet.

För att kunna vara det krävs en uppryckning från förra året. Då var Kopparbergs/Göteborg ett lag i ingenmansland, kraftigt distanserat från toppstriden men på behörigt avstånd från de nedre strecken i tabellen. 

– Vi har en bättre bredd i truppen i år, och det är verkligen massor av ambitiösa tjejer som alla vill något med sin fotboll. Det känns som om det är konkurrens om varje position. 

Om ni nu lyckas vara med i toppen, vilka blir de svåraste konkurrenterna?

– Vi har mött Linköping på försäsongen och just nu känns det som det starkaste och mest kompletta laget. Rosengård går aldrig att räkna bort. De är alltid ett topplag. Men egentligen vill jag inte fokusera på andra lag, utan bara tänka oss och på det vi ska göra.
På söndag är det dags, Piteå på bortaplan. 

– Mest av allt vill jag bara att seriespelet ska börja nu. Man har gått runt och längtat rätt länge, och nu får det räcka, säger Elin Rubensson.