Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

"Ett liknande lag som mot Frankrike"

På torsdag är det dags för Sverige att möta Bulgarien i VM-kvalet och redan två dagar innan kan förbundskapten Janne Andersson, i princip, avslöja startelvan. – Gissar man att det blir ett liknande lag som mot Frankrike så är man hyfsat rätt ute, säger han till SVT Sport.

VM-kvalet har till dags dato varit en succé för Janne Andersson och hans mannar som senast vann mot Frankrike hemma på Friends Arena med 2-1. En seger som innebar att man tog över ledningen i kvalgruppen med två måls fördel.

På torsdagen är det dags igen och då väntar Bulgarien på bortaplan. Ett lag som Sverige historiskt sett haft övertag mot, senaste mötet vann det blågula laget med 3-0. Men historia är inget förbundskapten Janne Andersson fokuserar på.

– Vad som hände för 49 år sen eller 32 år sen är helt ointressant, det är helt nya spelare, ny förbundskapten och nya förutsättningar nu. Så det gäller att nollställa allt som har varit och förbereda sig bra de här dagarna, säger han till SVT Sport.

"Ett liknande lag som mot Frankrike"

Men inför matchen i Sofia väntas det inte göras några drastiska ändringar i startelvan.

– Gissar man att det blir ett liknande lag som mot Frankrike är man hyfsat rätt ute, säger han till SVT Sport.

Samtliga av de spelare som startade senast på Friends Arena blev uttagna inför de två stundande VM-kvalmatcherna mot Bulgarien (torsdag) och Vitryssland (söndag).