Karl Landén, till höger, är en av initiativtagarna till insamlingen.
Karl Landén, till höger, är en av initiativtagarna till insamlingen.

Ett lastbilslass med förnödenheter till flyktinghjälp

ANNONS
|

Initiativet kommer från Öis-supportrarna Karl Landén och Felix Jonsson.

Insamlingen vid Gunnar Gren-statyn startade 16.15, 45 minuter före Öis–Höllviken.

Efter en kvart hade nästan ett lastbilslass med kartonger, plastpåsar och annat placerats vid Grens fötter. Mest kläder (en hel del nyinköpta underkläder) men också andra förnödenheter. När GP stod där kom det folk från alla håll och byggde på. Meningen var att skicka allting till den grekiska ön Lesbos.

– Lesbos är fullt, de har vad de behöver. Det kan bli Istanbul, där de har grymt många hemlösa på gatorna, eller Budapest eller kanske Göteborg, säger Karl Landén.

Läs också:Gåvoregn över organisationer och privata initiativ

ANNONS

Initiativet uppmärksammades även av Gais supportrar som skrivit en uppmaning på sin hemsida att folk skulle komma och skänka.

– Det har varit gaisare här också. Det är stort av dem. Bara att lyfta på hatten. Det visar att detta är så mycket större än färgen på våra halsdukar.

På måndagen har Karl Landén tagit semester för att kunna vara med och sortera upp allting.

– Det bästa var nästan när en man och hans barnbarn kom förbi. De halade upp en plastpåse med pengar, växelmynt som de sparat i ett år. Han hade frågat barnen om det var okej att skänka pengarna hit i stället för att göra något annat. Det var det, säger Karl Landén

ANNONS