"Ett lag som först och främst är män – sedan duktiga fotbollsspelare"

Italien tog en stabil seger i sin sista träningsmatch inför EM. Efter 2-0 mot Finland reser Italien till Frankrike med vad förbundskapten Antonio Conte anser är en bra grupp. – Det är viktigt för i en så här kort turnering måste man uppträda väl sinsemellan, säger Conte till Rai enligt Gazzetta dello Sport.

ANNONS

Italien stod för en stabil insats när man besegrade Finland i sin sista träningslandskamp inför EM i Frankrike.

I den 27:e minuten fick man straff när Perparim Hetemaj stoppade Antonio Candreva i straffområdet. Laziospelaren Candreva tog själv hand om straffen och satte 1-0 till Italien.

2-0 kom i mitten av den andra halvleken. Candreva agerade den gången framspelare när han måttade ett inlägg som nådde Daniele De Rossi som nickade bollen i nät bakom Lucas Hradecky.

Italien kunde lämna Verona med 2-0 i bagaget och efteråt var förbundskapten Antonio Conte nöjd med segern och med karaktären hos sina spelare.

– Vi har vunnit de här två vänskapsmatcherna, men vi behöver förbättra rytmen, intensiteten och vissa taktiska situationer, säger Conte till Rai enligt Gazzetta dello Sport.

ANNONS

– En sak kan jag säga med säkerhet: Det här är en grupp killar som först och främst är män och sedan duktiga fotbollsspelare. Det är viktigt för i en så här kort turnering måste man uppträda välsinsemellan, fortsätter han.

ANNONS