Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

"Ett kvitto på att han aldrig ska byta ut mig"

Bosko Orovic övervägde att byta ut Luka Mijaljevic – men behöll anfallaren på plan. I den 92:a minuten tackade Mijaljevic för det och tryckte in avgörande 2-1, som skickar upp Gais på säker mark i kampen om att undvika kval. – Han fick ett kvitto på att han aldrig ska byta ut mig, säger matchvinnaren och skrattar.

Mot Åtvidaberg hoppade Luka Mijaljevic in och gjorde mål. Den gången räckte det inte till några poäng. Men mot Norrby slog anfallaren till på nytt – då betydde det allt. Med två minuter kvar av tilläggstiden av bottenkampen, vid ställningen 1-1, lyckades inhoppande Erik Westermark få fram ett inspel till Mijaljevic. 26-åringen var kall och prickade behärskat in 2-1, till vilt jubel bland alla gaisare på Gamla Ullevi. 

– Det var total eufori. Jag visste inte var jag skulle ta vägen, jag visste inte vad jag skulle göra så jag slet av mig tröjan, säger matchhjälten efter slutsignalen. 

Målet innebär att Gais kunde inkassera tre poäng och att Grönsvart med två omgångar kvar tar sig över det negativa kvalstrecket. 

– Så skönt. Ni fattar inte. 

Det kunde dock ha slutat med besvikelse för Gais och Mijaljevic. I slutet av andra halvlek övervägde Bosko Orovic att plocka ut sin anfallare, som var trött, men tränaren fattade i stället beslutet att låta måltjuven stanna kvar på plan. 

– Han är en människa som avgör matcher, säger Orovic. 

"Har allt i egna händer" 

– Han fick ett kvitto på att han aldrig ska byta ut mig, säger matchvinnaren och skrattar. 

Men han medger att han var ordentligt trött. 

– Sista 10-15 minuterna var jag ganska trött och efter målet kunde jag knappt andas. 

Har du någon gjort ett viktigare mål? 

– Med allt som det innebär, nä, då kan jag inte komma på något nu. Det här är nog det viktigaste, förmodligen. 

Nu återstår två matcher. Först väntar Dalkurd borta innan seriespelet rundas av mot Varberg hemma. Ett lag Gais förlorade mot med 1-7 i våras. Och även om segern mot Norrby betyder att utgångsläget förbättras markant för Makrillarna är laget medvetet om att fortfarande ingenting är klart. 

– Vi har två tuffa matcher kvar, hade vi inte vunnit här i dag hade vi fortfarande varit på kval och det vill vi inte. Så det var jätteskönt. Så länge vi har allt i egna händer och vi inte är på de fyra nedersta platserna mår vi bra och andas, säger Mijalejvic.

Hur ser du på era möjligheter att lyckas rädda kontraktet utan kval?

– Kolla vår andra halvlek i dag, första halvlek var inte bra, men vi kom ut i ett enormt pressat läge och vi stod upp, krigade och vågade. Det betalar sig till slut, vi ska lösa det här.