Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Peter Gerhardsson höll sin sista presskonferens under VM. Bild: SIMON HASTEGÅRD

"Ett hån om vi inte gett allt"

På dagens presskonferens svarade Peter Gerhardsson på engelske förbundskaptenen Phil Nevilles utspel där han kallade bronsmatchen för en "nonsensmatch". Detta efter att Sverige tagit hem bronset på lördagen.
– Det hade varit ett hån mot svenska folket om vi inte gett allt, säger han.

Det var en glad svensk förbundskapten som mötte pressen dagen efter att Sverige besegrat England med 2–1 och vunnit bronset. Han pratade bland annat om spelarnas vilja att lägga semifinalförlusten mot Nederländerna bakom sig och vinna.

– Det fanns inte en gen i våra kroppar som inte ville vinna. Det såg man också på spelare och ledare. Det fanns ingen mättnadskänsla. Det är professionalism, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Grunden till den svenska segern lades redan i matchens inledning.

– Både jag och Magnus (Wikman, assisterande) bara tittade på varandra, säger Gerhardsson.

Efter lördagens match sade Englands förbundskapten Phil Neville till BBC att matchen var en "nonsensmatch". Detta trots att han inför bronsmatchen pratat om att det var viktigt att avsluta snyggt och försöka vinna. Den uppfattningen delar inte Peter Gerhardsson.

– Det finns alltid något att sträva efter. Den lidelsen måste man ha, och det hade vi i går. Sen vad andra lag säger… Personligen hade jag tyckt det vore ett hån mot svenska folket att inte ge allt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.