Erviks passning till Gais: "Hoppas de får kvala"

Örgryte hjälpte Gais i kampen om att undvika kval – men Danny Ervik hoppas inte att segern ska underlätta allt för mycket för rivalen.
– För mig får de gärna kvala, det hoppas jag på, säger högerbacken.

ANNONS
|

Öis körde över Varberg med 5–2 och befäste i och med det sin plats i toppen. Dessutom innebar segern att Sällskapet gav Gais en hjälpande hand i bottenkampen.

Det här då Varberg, placerade på kvalplats med 29 poäng, är ett av lagen som jagar Gais, två poäng före, ovanför kvalstrecket.

– Det hade varit kul att få lite hjälp. Det hade varit fint om Öis vann den matchen, men det är inget jag förväntar mig. Jag vågar inte lita på något lag i superettan, sa Edin Hamidovic till GP efter att Gais förlorat mot Jönköpings Södra på måndagskvällen.

ANNONS

"De tyckte säkert likadant"

Men Öis var alltså att lita på.

Efter att Sällskapet säkrat tre poäng gav Danny Ervik sin syn på att laget hjälpt rivalen i kampen om nytt kontrakt.

– Vi snackade om att de hade gått ut och sagt att ”Det här får Öis vinna”. Det är klart att vi inte förlorar här för att de ska åka ur. Vi vill ha kvar Gais i serien, för att få derbyna. Men för mig får de gärna kvala, det hoppas jag på. De tyckte säkert likadant förra året när vi fick göra det. Det är ju så det blir, säger Ervik som när han återvände till Öis inför förra säsongen just kom från en sejour i Gais.

Oavsett utgång för Grönsvart är försvaren glad över att Öis är i en annan del av tabellen.

– Det är riktigt skönt att kunna spela ut och inte behöva känna den där stressen. För även om man går ut och säger "Vi klarar detta", så är det en jäkla press. Det är fruktansvärt jobbigt att vara där Gais är nu och där vi var i fjol. Därför känner jag att det är så skönt att bara kunna gå ut och lira.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS