Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Erlingmark utgick skadad mot Helsingborg

I träningsmatchen mot Helsingborgs IF tvingades IFK Göteborgs August Erlingmark att linka av planen med stor smärta i knäet under matchens slutskede.
– Känslan var att det var mycket värre nu än vad det har varit på träningar, det är surt, säger han.

Med endast sekunder kvar av matchen tvingades IFK Göteborgs nyckelspelare August Erlingmark linka av planen med en befarad knäskada.

– Jag vet inte så mycket. Det är ett knä som jag haft lite problem med under den sista månaden till och från, säger Erlingmark.

Vad är det för problem du haft tidigare?

– Vi har inte röntgat eller något så, jag vet inte om det är ledbandet och jag tror inte att det är ett korsband. Men jag ska nog röntga mig i morgon och så får vi se.

– Känslan var att det var mycket värre nu än vad det har varit på träningar, det är surt.

Skadan kom i samband när Erlingmark skulle sätta ner foten och ta med sig bollen inåt i banan.

– Jag hade sträckt knä i vridningsmomentet, det var inget klick men jag kände smärta direkt. Jag tänkte spela vidare men det var stor smärta.

Inget tecken på korsbandsskada

IFK Göteborgs fysio Roland Kaldéus:

– Svårt att ge status just nu förutom att den första känslan när man ser det är att man blir "korsbandsrädd", men det känns stabilt. Yttre ledbandet har han haft problem med ett tag och det kan ha varit det som har fått sig en smäll. Vi ska försöka få en MR så fort som möjligt. Jag ska jobba på att försöka få en under midsommarhelgen, säger Kaldéus och fortsätter:

– Det är en bättre prognos än vad det ser ut. Jag ska kolla på situationen på bussen för att se exakt hur situationen är, så får jag mer koll på själva skademekanismen. Knäet hade inte svullnat, ett första tecken på korsband är att det svullnar men det var det inte. I början på nästa vecka vet vi hur det ser ut.

En annan spelare som plåstrades om med en ispåse på foten var Alhassan Yusuf.

– Det är nog ingen fara med honom, säger Blåvitts tränare Poya Asbaghi.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.