Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

Erlingmark positiv trots den tunga förlusten

Inga poäng med sig hem. Trots det är det positiva tongångar hos IFK Göteborg efter förlusten mot Djurgården.
– Spelar vi så här kommer vi ta många poäng, säger August Erlingmark.

Ett sent mål av den 17-årige talangen Benjamin Nygren såg ut att ordna en poäng för IFK Göteborg i måndagsmatchen på Tele2 Arena mot Djurgården.

Men hemmalaget fick sista ordet genom Mohamed Buya Turay som satte 2-1 i den 88:e minuten.

Trots den sena förlusten är Poya Asbaghi väldigt nöjd med lagets insats, till och med nöjdare än efter 3-0-segern mot Elfsborg.

– Om man ska utvärdera prestationen så gör vi det bättre i dag (läs i går). Jag tycker personligen att jag kan vara mer stolt över spelarna i dag än efter matchen mot Elfsborg.

"Väldigt stolt"

När mittfältaren August Erlingmark hör sin tränares ord håller han med.

– Jag är också väldigt stolt över oss som lag. Trots 1-0 i baken och en utvisning på det, så trummar vi på och viker inte ned oss alls. Det är vi som kör på och tar tag i det.

Vad är det som funkar i ert spel tycker du?

– Det mesta egentligen. Presspel, kontringsspel, speluppbyggnad. Jag tycker vi sitter ihop bra som lag och gör det svårt för dem. Det är 27 matcher kvar och spelar vi så här så kommer vi ta många poäng.

Lasse Vibe, som gjorde comeback i IFK Göteborg med ett inhopp i andra halvlek, menar att förlusten blir en nyttig läropeng.

– Det är bra för gubbarna att lära sig att man kan spela så här bra och inte få med sig någonting. Vi har sagt att det här ska vi ta med oss det här och låta det gå ut över något annat lag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.