Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Foto: Bildbyrån

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

”Erlingmark – en framtida IFK-kapten"

"Nya" IFK Göteborg gick ut och vann direkt. – Jag är glad för segern, glad för prestationen och glad för att vi håller nollan, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson efter 2-0 mot Jönköpings Södra.

Ett mål i vardera halvleken och ett knippe kvalificerade räddningar räckte för att IFK Göteborg skulle få precis den start klubben hoppats på.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Efter 14 poäng på elva matcher kliver laget upp på 17 efter tolv.

Efteråt pekade Jörgen Lennartsson på de spelmässiga förändringar som gjorts under sommaruppehållet.

– Det finns en del detaljer i uppspelsvägarna som vi försöker jobba med. Spelvägar i vårt offensiva spel. De känns spännande och inspirerande. Vi har fått mycket energi och är nyfikna på att köra vidare med det. Det är jag nöjd med.

Det låter inte som du vill avslöja exakt vad du tänker på?

– Det är din uppgift som journalist att granska och skriva om det som händer på planen. Så berättar jag det jag känner för att berätta.

IFK kom till spel med två raka allsvenska matcher utan seger.

Vad talar för att den här matchen inte var en ”one-hit-wonder”?

– Det som talar för är att vi har ett jäkla go i gänget. Vi har haft en bra försäsong. Ett jättebra läger i Smögen och en fin tripp till Litauen med en spelargrupp som har roligt tillsammans varje dag. Och är medvetna om att vi behöver höja vår prestation. Allihop är missnöjda med resultat och prestation under vårsäsongen. Vi är beslutsamma och vet att det finns ganska mycket möjligheter för oss framöver. Det är tolv matcher spelade av 30. Det är väldigt mycket kvar, säger Jörgen Lennartsson.

18-årige målvaktslöftet Pontus Dahlberg höll säsongens fjärde nolla. Jörgen Lennartsson var mycket nöjd med hans insats.

– Han gör det han skall som målvakt. Det är viktigt att man har en målvakt som kan stoppa skott också. Det är mycket fokus på fötter, utgångslägen, inlägg och så vidare. Han är väldigt bra på att stoppa skott från motståndarna. En underskattad egenskap för en målvakt. Dahlberg är väldigt bra på det.

– Han är väldigt stor när han kommer ut och väldigt följsam. Vi är glada att vi har honom där bak. Dahlberg är fantastisk bra målvakt, en fantastisk person också. Det var två av Sveriges mest lovande målvakter på planen i dag. Kul att se de här två keeprarna, menade Lennartsson.

Sammanfattningsvis var det en nöjd IFK-tränare som åkte hem till Göteborg.

– Det är sällan Jönköping förlorar här på hemmaplan. Första halvlek tycker jag att vi spelade bra. Saker som vi har jobbat med under uppehållet som vi träffade rätt med. I andra halvlek blev det lite mer tryckt från motståndarens sida. Som gjorde att vi fick spela lite mer försvarsspel och fick skruva lite mer på offensiven för att få poängen i hamn. Jag är glad för segern, glad för prestationen och glad för att vi håller nollan.