Erlingmark den yngre nära drömmen

Pappa Magnus spelade 278 A-lagsmatcher under tolv säsonger, på lördagen kan August Erlingmark göra sin första. – Det hade varit att uppfylla ett mål, säger den 18-årige IFK-mittfältaren.

ANNONS
|

När IFK Göteborg på fredagsförmiddagen förberedde sig för lördagens träningsmatch mot norska Sarpsborg i Prioritet Serneke Arena på lördagseftermiddagen spelade august Erlingmark på samma mittfält som Lawson Sabah, Mads Albaek och Sebastian Ohlsson.

Jörgen Lennartsson förväntas lufta flera spelare och August Erlingmark gick i skadade Sörens Rieks och sålda Jakob Ankersens frånvaro som ytter.

Hur skulle den rollen passa dig?

– Jag vet inte. Jag har inte spelat så jäkla mycket ytter, men … det hade nog gått att lösa, jag får väl anpassa mig lite. Jag är väl inte den bredaste yttern, som springer förbi sin motståndare. Jag vill kanske komma in i banan och utmana, säger August Erlingmark, som är fostrad i Sävedalens IK.

ANNONS

Pappa Magnus spelade under sina aktiva karriär på samtliga positioner, sonen verkar inte ha fallit långt ifrån äppelträdet.

– Här i A-laget har jag fått spela på varje position hittills. Så så sett är jag allround. Tidigare år har jag bara spelat central mittfältare och innerback, så jag vet inte. Det är väl kul att de ser på mig på det sättet.

August Erlingmark har tränat med A-laget i ett drygt halvår.

– Det är kul. Jag tycker att jag kommer in i det mer och mer och lär känna grabbarna. Jag blir mer bekväm på träningarna. Det är fortfarande stort för mig att bara vara här och träna.

Vilken roll har man som yngling i laget, förutom att träna?

– Det är väl att bära materialet. Nej, jag skojade. Det är att ta för sig, inte gå och gömma sig. Sedan vara aktiv, ställa frågor. Ungefär så.

Får du några råd av pappa, som har spelat några år i den här klubben?

– Ja, att jag skall jobba på hårt. Det är väl framför allt det. Han är inte och kollar på träningarna så ofta, så han frågar hur det går och säger väl bara att det är okej.

ANNONS

Du vet att han är här i dag?

– Nej, är han det? Jaha, det hade jag ingen aning om. Han brukar inte vara här. Det är väl mer att bara kört hårt.

Betydelsen att få fram unga spelare betonas i IFK i dag. Du kommer kanske till klubben vid en bra tidpunkt?

– Så kan man se på det, oavsett hur dåliga dem är skall de spela! Nej, jag tänker inte så mycket på det. Är man tillräckligt bra får man väl förhoppningsvis spela.

Målet med säsongen är givet.

– Jag hoppas att jag får göra A-lagsdebut. Om det är försäsong eller allsvenskan det vet jag inte. Målet är A-lagsdebut och vara med uppe och träna. Jag var med någon match på bänken förra året. Jag hoppas att jag kan vara det i år igen.

ANNONS