Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Erling Braut Haaland klar för Manchester City

Det har ryktats ett tag och nu är det klart: Manchester City har kommit överens med Borussia Dortmund om den norska stortalangen Erling Braut Haaland

Den norske 21-åringen Erling Braut Halland har gjort stor succé för Borussia Dortmund i Bundesliga.

Det har länge varit på gång en flytt till sommaren och den senaste tiden har det ryktats om att Manchester City blir ny adress för norrmannen.

Nu är affären bekräftad. City skriver att man nått en överenskommelse med Dortmund och att Haaland ansluter till klubben den 1 juli. För att att övergången ska bli definitivt klar återstår att City kommer överens med norrmannen om hans personliga avtal, något som ses som en formalitet.

En av de bäst betalda i PL

Enligt transferjournalisten Fabrizio Romano ligger övergångssumman på omkring 640 miljoner kronor och Hallands lön på runt 4,6 miljoner kronor i veckan – vilket gör honom till en av de bäst betalda spelarna i Premier League. Anfallarens kontrakt med den Dortmund sträckte sig till 30 juni 2024.

Erling Haaland, fostrad i norska Bryne, kom till Dortmund från Red Bull Salzburg 2020 och den här säsongen har han gjort 21 mål på 33 matcher i Bundesliga. Han har även gjort fem mål på nio matcher för norska landslaget.

Haaland hade den nylige bortgångne Mino Raiola som agent och ska tillsammans med bland andra Zlatan Ibrahimovic ha närvarat vid begravningen förra veckan.

LÄS OCKSÅ: Klart med Haalands ersättare

LÄS OCKSÅ: Erling Braut Haaland blir tre meter hög staty

LÄS OCKSÅ: Zlatan på plats på Mino Raiolas begravning: ”Känslosamt”

Texten uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.