Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Erikssons syrliga passning: "Var väl en bänkspelare som sa det?"

USA hävdar att de är både bäst och näst bäst i världen. Sveriges Magdalena Eriksson väljer att svara med en pik.
– Det var väl en bänkspelare som sa det? Så jag förstår inte varför just hon sa det, säger vänsterbacken.

Först körde USA över Thailand med 13–0 i premiären, vilket var den största vinsten någonsin i VM-historien.

Sedan bänkade världsmästarna mer än halva laget och flera fixstjärnor mot Chile i den andra gruppspelsmatchen och vann ändå med klara 3–0, vilket därmed gör att de toppar grupp F före Sverige inför gruppfinalen lagen emellan i Le Havre på torsdag.

Den fina starten på turneringen har fått USA:s landslag, som är kända för att ha ett bra självförtroende, att bli ännu mer självsäkra.

– Vi har det bästa laget i världen, och det näst bästa, försvararen Ali Krieger enligt New York Times efter Chile-matchen.

Svenska försvarsklippan Magdalena Eriksson ler när hon får frågan om hur hon ser på utspelet.

– Det är kaxigt, det är det absolut. Då blir man ju extra motiverad att visa att det kanske inte riktigt stämmer, säger vänsterbacken.

"Det är deras grej"

Samtidigt tycker hon det är märkligt att det var just Krieger som bjöd på citatet.

– Det var väl en bänkspelare som sa det? Så jag förstår kan inte riktigt förstå varför just hon sa det? Nej, men USA har ett otroligt bra lag och är också en jättestor damfotbollsnation. Klart att man har otroliga spelare, men vi har mött USA förut och stått upp bra. Så vi är inte direkt rädda om man säger så.

Hedvig Lindahl har inte så mycket att säga om Kriegers kommentar – även om hon uppskattar att det blir lite verbal hets inför matchen.

– De kan få sköta spelet i pressrummet och allt det där. Vi vill spela på plan. De kan få prata så kan vi spela. Det är deras grej. Det kan de få ha.

– Men jo, det är jätteroligt att det byggs upp en stämning.

Kosovare Asllani är inte förvånad över den amerikanska attityden inför matchen.

– Det är ingenting nytt. Det vet man, att det är deras mindset i allting som de gör och vi kommer göra allt vi kan för att vinna matchen på torsdag. Det är allt det handlar om.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.