Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eriksson hyllar domen: "Enda sättet att bli av med det"

Sebastian Eriksson tog tidigt tydligt avstånd från det kastade knallskottet. Han uppskattar domen. – Det är bra att det börjar komma domar på människor som inte kan bete sig på arenorna, säger han.

IFK Göteborg tränade på fredagsförmiddagen i Prioritet Serneke Arena samtidigt som domen gällande 29-åringen förkunnades: Två månaders fängelse, bland annat vållande till kroppskada och störning av ordningslagen.

– Det är enda sättet att bli av med det. Dels lagstadga och sedan straffa dem som inte kan sköta sig, säger IFK Göteborgs mittfältare Sebastian Eriksson, som skrev känslosamt på Instagram efter händelsen 27 april i fjol.

”Jag trodde aldrig jag skulle behöva skämmas övar att spela i IFK Göteborg. Jag trodde aldrig att jag skulle behöva ifrågasätta mitt yrke och det jag har lagt hela mitt liv på och strävat efter”, skrev Eriksson bland annat.

”Jag vill inte höra att ni skyller ifrån er en gång till. Att ni supporter grupper skyller på varandra. Att ni t.o.m skulle på den enskilde som kastade. Inte på Sana. För det är inte en enskildes fel. Det är ett beteende. Ett jävligt uselt beteende. Vilsna själar i grupp. Och det har skadat IFK Göteborg tillräckligt nu”, skrev han vidare.

”Det ni ska göra nu är att gå till er själva. Var och en. Ni säger att ni är en stor del av föreningen och att inte blåvitt hade funnits om det inte vore för er. Är det inte då dags att börja uppföra sig? Tror man att man kan uppföra sig hur som helst bara för att man går på en fotbollsmatch?”

Sebastian Eriksson berättar i samtal med GP vad han har fått för reaktioner sedan dess.

– Det var mycket reaktioner, både positiva och negativa. Det hade jag räknat med. Det visste jag om. Så här en tid efter... min enda tanke var att bli av med sådana saker. Jag hoppas att vi är ett steg närmare, att människor, barn och ungdomar och föräldrar vågar ta med sig sina barn på matcher igen.

Tror du att en fällande dom kan leda till att vi blir av med knallskott på allsvenska matcher?

– Jag hoppas det. Det hade varit … det känns som det här var ett bra steg på vägen.