Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Eriksson fick stor kritik – försvaras från oväntat håll

Jonas Eriksson och hans team fick stor kritik efter Europa League-finalen av spelarna i Liverpool. Nu får han stöd av förre stjärndomaren, Graham Poll. "Liverpool griper efter halmstrån om de ska skylla på Jonas Eriksson", skriver han i Daily Mail.

Sevilla slog Liverpool med 3-1 i Europa League-finalen. Under matchen ropade spelarna i Liverpool på straff flera gånger efter olika handssituationer i straffområdet. När Coke dessutom satte 3-1 så ropade engelsmännen på offside, bollen gick dock via en Liverpool-spelare och Eriksson tog återigen rätt beslut. Efter finalen var Jürgen Klopp irriterad.
– Det var fyra uppenbart avgörande beslut och alla var mot oss i en final. Jag har spelat många finaler och aldrig fått ett dåligt domslut med mig. Jag hoppades att det skulle ändras i dag men det gjorde inte det. Två straffar och ett mål som vi inte fick men ett mål de fick, sade Liverpool-tränaren Jürgen Klopp efter matchen.

Men Eriksson får stöd från England i form av förre stjärndomaren, Graham Poll.
”Liverpool griper efter halmstrån om de ska skylla på Jonas Eriksson. Den svenske domaren gjorde rätt som viftade bort samtliga tre hands-situationer i första halvleken. Cokes kontroversiella tredje mål – som Liverpool hävdade var offside – kröntes med att Eriksson helt korrekt rättade sin assisterande domare”, skriver Poll i sin krönika i Daily Mail.
”Det var en fantastisk match av Eriksson och hans svenska domarteam”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.