Eriksson bryter sitt kontrakt i Grekland

Sebastian Eriksson bryter sitt kontrakt med Panetolikos – IFK Göteborg har koll på Blåvitt-profilens beslut.
– Det är klart att vi har varit i kontakt med hans representanter, säger klubbdirektör Max Markusson.

ANNONS
|

I somras lämnade Sebastian Eriksson IFK Göteborg för att testa vingarna utomlands i Grekland och Panetolikos.

– Jag känner mig glad över min ankomst till Panetolikos. Första intrycket är utmärkt och jag är glad att komma till en sådan organiserad grupp. Jag vill hjälpa Panetolikos att uppnå sina mål, sa "Sebban" efter att han hade signerat ett treårskontrakt med grekerna.

Men nu, ett drygt halvår sedan ankomsten till klubben, står det klart att den förre Blåvitt-kaptenen valt att bryta sitt kontrakt för att i stället flytta hem till Sverige.

Anledningen? Enligt Eriksson själv, en skada han ådragit sig och hans frus graviditet.

ANNONS

– Jag vill verkligen tacka staden, fansen, laget, tränarna och hela organisationen. Jag är stolt över den här tiden i staden och det var en fantastisk upplevelse för mig. Tyvärr måste jag återvända till Sverige på grund av min skada och min gravida fru. Jag beklagar och önskar all lycka till Panetolikos, säger han i ett uttalande på den grekiska klubbens hemsida.

När GP når Eriksson säger han, gällande det brutna kontraktet:

– Det är rent av familjära skäl. Jag ska bli pappa snart och vill helt enkelt bo hemma i Sverige.

Har det varit tufft där nere?

– Det har varit ganska bra, men jag och min flickvän har bestämt att det är bäst om vår lille parvel får födas hemma i Sverige.

IFK Göteborg har koll på 29-årigens beslut att lämna Grekland.

– Det är klart att vi har varit i kontakt med hans representanter. Han är skadad just nu, vi har erbjudit att han kan ta del av IFK Göteborg och köra sin rehab hos oss. Sedan får vi se därefter, säger klubbdirektör Max Markusson till GP.

Inget kontraktsförslag på bordet än?

– Först och främst ska han bli frisk.

Vad är det för skada?

ANNONS

– Där är jag fel person att uttala mig om, fråga honom.

Eriksson själv, som senast spelade match i början av oktober:

– Jag har haft problem med ljumskarna ett tag, men det är på bättringsvägen.

Hur långt bort är du från att kunna spela match igen?

– Jag behöver komma hem och sätta i gång igen med rehaben, men jag hoppas vara tillbaka ute på planen om några veckor.

Framtiden då? Vad ser Eriksson där? Kan IFK Göteborg vara ett alternativ? Klubben som han har gjort 274 A-lagsmatcher för.

– Just nu vill jag bara hem till Sverige och få träffa min familj och mina vänner lite. Samla lite kraft och så ska jag ta hand om fotbollen inom några dagar, säger han.

Max Markusson är tydlig med att Eriksson är en spelare som var, och fortfarande är, väldigt uppskattad i Blåvitt-lägret.

– En jäkla bra kille. Han var lagkapten när han var här senast och han har ett stort Blåvitt-hjärta, det såg man under de matcher han spelade. Det är en kille som blöder för klubben. Det är klart att vi gör vad vi kan för att ta hand om våra.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS