BK Häckens tränare Erika Faith blir heltidsanställd och även assisterande tränare för damlaget i damallsvenskan.
BK Häckens tränare Erika Faith blir heltidsanställd och även assisterande tränare för damlaget i damallsvenskan. Bild: NICKLAS ELMRIN

Erika Faith tar klivet från Häckens division 2-lag till damallsvenskan

Hon gav sitt uttryckliga stöd för BK Häckens övertagande av Göteborg FC. Nu blir föreningens division 2-tränare Erika Faith även del av det damallsvenska laget – i rollen som assisterande tränare.
– Det ska bli väldigt kul. Mitt mål är att bortse från mig själv och fokusera på trupperna så att de blir så bra som möjligt, säger Erika Faith.

ANNONS
|

Erika Faith har varit tränare för BK Häcken i olika roller sedan 2013. I höstas förlängde hon avtalet med klubbens damlag som spelar division 2. Sedan årsskiftet inleddes processen om ett övertagande av Göteborg FC, ett beslut Erika Faith i samband med medlemsmötet 21 januari tydligt aviserade att hon stod bakom.

Beslutet att BK Häcken tar över Göteborg FC:s verksamhet klubbades slutligen vid Göteborg FC:s ordinarie årsmöte i torsdags. Under fredagen tränade laget för första gången – och under onsdagen var planen att laget skulle spela sin första historia match.

Den ställdes dock in på grund av spelarbrist efter det att tre spelare i BK Häckens redan tunna allsvenska trupp tvingats avbryta tisdagens träning.

ANNONS

Spelarna det rör sig om är Filippa Curmark, Hanna Wijk och Lotta Öqvist.

Istället blir lördagens match mot Linköping på Bravida lagets första match.

I ledarstaben som har hand om den matchen kommer Erika Faith finnas med.

LÄS MER: Häckens historiska match uppskjuten

Ska stötta sportchefen som ”players manager”

Hon kommer från och med nu vara aktiv i verksamheten även runt klubbens damallsvenska lag i rollen som assisterande tränare och som sådan komplettera huvudtränaren Mats Gren, assisterande tränaren Matti Demegård och sportchefen Martin Ericsson.

– Personligen är det en helt ofantlig möjlighet, säger Erika Faith.

Parallellt kommer Erika Faith behålla huvudansvaret för klubbens division 2-lag och på så vis även fungera som brygga mellan Häckens två damlag på seniorsidan.

– Vi pratar mycket om att utveckla spelare och att flytta fram underifrån. Att vi nu kan göra det även på ledarsidan känns väldigt kul, säger sportchefen Martin Ericsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS