Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: DANIEL STILLER
Bild: DANIEL STILLER

Erik Westgärds får kontrakt med Gais

Gais stärker upp målvaktsbesättningen.
Akademins Erik Westgärds belönas med ett lärlingskontrakt i A-truppen.

Mathias Karlsson och Oscar Ekman finns som målvaktsbesättning sedan tidigare. Nu adderas ytterligare en burväktare till Gais A-trupp.

Akademins Erik Westgärds, som har tränat med seniortruppen under vintern, har belönats med ett lärlingskontrakt till och med säsongen 2022.

LÄS MER: Här är Gais-talangerna som knackar på dörren till A-laget

– Vi har varit tydliga med att vi ser stor potential i Erik och nu har vi bekräfta det genom att knyta honom tydligare till A-laget. Förhoppningsvis blir det lite enklare för honom att fortsätta att satsa parallellt på både skolan och fotbollen. Nu har vi tre målvakter som går bra ihop och som driver varandra till att utvecklas och vi hoppas att det ska bidra till att vi får se mycket mer av Erik i GAIS framöver, säger sportrådets Jonas Östergaard till Gais hemsida.

Westgärds, som redan har fått göra sina första minuter i A-laget då han hoppade in i andra halvlek när Gais premiärspelade för året mot Varberg, har tagit stora kliv under sin tid i akademin och målvaktstränare Tomas Vainio är säker på att det här en spelare som kommer sätta stora avtryck i Grönsvart på sikt.

– I Erik har GAIS en talang som har alla förutsättningar att spela på elitnivå i framtiden. Han är inte bara en riktigt bra målvakt utan också en kille som varje dag jobbar hårt för att bli bättre. Att han nu fått ett lärlingskontrakt lägger grunden för att vi ska kunna fortsätta att jobba långsiktigt och han kommer att träna alla förmiddagspass med A-truppen. Jag är övertygad om att vi kommer att få se mycket mer av Erik i A-laget under de kommande åren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.