Erik ten Hag bryter tystnaden efter Cristiano Ronaldos intervju

Cristiano Ronaldo sågade Erik ten Hag längs med fotknölarna.
Nu bryter Manchester United-tränaren sin tystnad.
– Han visste vad han gjorde, säger han till Manchester Evening News.

ANNONS
|

Det var kort inpå Manchester Uniteds sista match innan VM som det tog hus i helvete. Cristiano Ronaldo gjorde en exklusiv intervju med den brittiske tv-profilen Piers Morgan där tar han tog bladet från munnen gällande sin på alla sätt och vis misslyckade höst.

Uttalandena var spetsiga, en hel del skit skyfflades på klubben. Klubbens tränare, Erik ten Hag, undkom inte heller kritiken.

– Jag har ingen respekt för honom eftersom att han inte visar mig respekt, sa Ronaldo bland mycket annat.

Efter intervjun tog det inte allt för många dagar innan United gick ut med att man brutit kontraktet med sin portugisiska superstjärna. Men från ten Hag har det varit tyst.

ANNONS

Först nu bryter han sin tystnad för lokaltidningen Manchester Evening News.

– Jag tror att det var ganska tydligt efter intervjun att han var tvungen att lämna. Vi behövde inte diskutera det, Richard (Arnold), John (Murtough) och jag, säger nederländaren.

”Bryr mig inte om det”

Han erkänner vidare att han inte tagit del av den i sin helhet, han menar också att Ronaldo aldrig uttryckligen bett om att få lämna.

– Men han visste vad han gjorde när han ställde upp i intervjun. Som klubb anser jag att vi inte kan acceptera en sådan intervju. Det kommer att bli konsekvenser och han visste om det, säger han.

Han säger att han gärna haft kvar Ronaldo i laget om det inte vore för intervjun. Det portugisen sagt är inte heller oförlåtligt i ten Hags bok.

– Jag är öppen för att prata med honom, så varför inte? Visst, det kan ses som brist på respekt men jag bryr mig inte om det. Jag vill inte lägga någon energi på det utan det tillhör det förflutna och vi tittar framåt nu, säger han.

Ronaldo petades även i det portugisiska landslaget i VM-åttondelsfinalen mot Schweiz. Också kvartsfinalen mot Marocko får han, åtminstone till en början, följa från bänken.

ANNONS

Mitt under pågående mästerskap ryktas det också om att Ronaldo ska ha gjort klart med en saudisk klubb. Det rapporterade kontraktet väntas göra honom till världens bäst betalde fotbollsspelare.

LÄS MER:Lagkamraten: "Tror inte att Cristiano är glad"

LÄS MER:Ronaldo bänkades – ersättaren ordnade segern

LÄS MER:Uppgifter: Cristiano Ronaldo klar för saudiska Al-Nassr

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS