Erik Friberg gäst i GP:s fotbollspodd – kan bli ny scout för BK Häcken

BK Häckens första guld är fixat, på söndag spelar Erik Friberg sin sista match i karriären.
Nu gästar han GP:s podd för att berätta om 4-0-segern på Gamla Ullevi, festerna och det händelserika året.
– Jeremejeff har väl trendat på Twitter 60-70 dagar i år, säger Friberg.

ANNONS
|

Ja, det har onekligen varit ett otrolig fotbollsår på Hisingen. En match återstår, hemma mot IFK Norrköping på söndag, men guldet är klart efter 4-0 på Gamla Ullevi mot rivalen IFK Göteborg.

Om allt detta och lite till berättar veteranen Erik Friberg när han gästar GP:s fotbollspodd efter två dagars guldfirande inklusive en kräftskiva med familjen.

– Man är inte jättepigg idag, konstaterar han tidigt i avsnittet.

Men ett matigt snack blir det och Erik Friberg avslöjar bland annat vad han ska göra efter karriären, det vill säga om en dryg vecka

– Jag har ett nätverk som heter Ben (Business Event Network) som finns i Stockholm som jag kommer vara med att driva från 17 november. Sedan har jag pratat med Häcken och vi har sagt att vi ska sättas oss ner när det lugnat ner sig lite.

ANNONS

Vad är Ben?

– Ett företagsnätverk där vi försöker ha kul och hitta nätverk mellan beslutsfattare på olika företag. Det har funkat bra i Stockholm och nu drar vi igång i Göteborg om några veckor, säger Erik Friberg som ägare och kommer att arbeta med verksamheten under 2023.

Parallellt med detta tänker han sig en roll i BK Häcken även om inget är spikat.

– Inget på planen i alla fall. Inte tränare. Sedan får vi väl se. Jag tycker så mycket om Häcken och alla som jobbar här. De är duktiga på allt. Om jag kan hjälpa till med något, så. Sedan om det är på kontoret eller med scouting får vi väl se lite.

Scouting skulle du tycka vara intressant?

– Det tror jag absolut, säger Erik Friberg.

Tipsar om värvningar

Han smygstartar sin eventuellt nya tjänst med att nämna en spelare han tycker BK Häcken kan titta på inför nästa säsong. Nämligen Kalmar FF:s mittfältare Carl Gustafsson, 22.

– Det är massa Gustafssons överallt som är bra, tycker jag…

Du tänker på Carl Gustafsson i Kalmar?

– Väldigt bra. Han går nog utomlands, tror jag, men nu frågade du vilka jag noterat. Han är jävla duktig, säger Erik Friberg.

ANNONS

Och apropå Gustafsons: i podden ger Erik Friberg också sin syn på stormen kring tvillingbröderna Gustafsons bror Elias Gustafson, Öis, som syntes i Häckentröja på Gamla Ullevi och sedan var med på guldfesten vilket retat upp Öis-fansen.

– Jag har inte varit inne så mycket på min mobil, men jag har förstått att det har varit lite liv om det. Om jag hade haft två bröder i ett guldlag som inte är i samma serie hade jag inte haft några problem med det. Simon och Samuel får ta på sig en Öis-tröja sista Öis-matchen, så är det bra med det sedan.

Är det en plan som är på gång?

– Det borde vara det.

Du lanserar idén nu?

– Japp, säger Erik Friberg.

Öis möter Brommapojkarna i sista matchen i superettan och behöver kryss för att vara helt säkra på nytt kontrakt. Elias Gustafson är dock avstängd i den aktuella matchen.

Också i podden:

* Gais galna division ett-party!

* Öis ödesmatch!

* Micke Stahres vara eller icke vara i Blåvitt!

* DJ Laul poppar musik!

* Svennis-skalan!

* Plus möcke, möcke mer!

LÄS MER:Då hyllas BK Häcken på Kvilletorget

LÄS MER:Öis Elias Gustafson firade SM-guldet med Häcken

LÄS MER:Elias Gustafson kommenterar uppmärksammade bilderna

LÄS MER:Malin Fahlén hyllas av klubbchefen efter guldet

ANNONS