Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ericsson får dispens för svenska OS-truppen

Håkan Ericson har inte haft lätt att få ihop en OS-trupp. Men mitt i alla nej, kommer nu ett ja. Sverige har fått dispens för att ta ut en spelare som inte var med i bruttotruppen. – Vi har fått dispens på målvaktssidan, säger Ericson till fotbollskanalen.

Så sent som igår kom beskedet att IFK Göteborg stoppar anfallaren Gustav Engvall från att åka med till OS i Rio. 

– Vi vill inte ta den risken med så viktiga matcher. Det kan vi inte försvara mot varken spelarna i laget, mot våra supportrar eller mot klubben, sa sportchef Mats Gren till GP igår.

IFK Göteborg är långt ifrån ensamma om att fatta det beslutet. Håkan Ericsson har fått över 40 nej i jakten på spelare till OS-truppen.

Alla återbud har också gjort att svenska fotbollförbundet sökt om dispens för att kunna ta in extra spelare utöver de 36 som fanns med i bruttotruppen. Och äntligen kom ett positivt besked.

Fifa har gett klartecken för Sverige att plocka in en målvakt till eftersom bara två, Andreas Linde och reserven Tim Erlandsson, fanns kvar att tillgå i bruttotruppen efter Jacob Rinnes sena återbud. Det skriver fotbollskanalen.

–  Där kunde vi hävda att Rinne blivit såld och ta in en reservmålvakt där, säger Håkan Ericson, som hoppas att Rinne fallet kan bli ett slags praxis för det svenska landslaget, säger han till fotbollskanalen.

Nu hoppas han att samma resonemang skulle kunna göra att Sverige också kan ta in extra utespelare.

– Det är möjligt att det går att göra samma sak med utespelarna. Man får helt enkelt titta på namn till namn. Sen kanske det handlar om att målvaktsposten är extra känslig. Det är mycket möjligt att det är därför de (Fifa) är extra generösa, säger han till kanalen.

Trots det är det en utmaning för Håkan Ericson att få ihop den slutliga truppen som ska presenteras på fredag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.