Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ericsson efter skadan: Det var väldigt mörka tankar ett tag

Häcken åkte på dubbla skadesmällar mot IFK Göteborg i derbyt. Veteranen Martin Ericsson funderade till och med på om karriären var över.… – Det var väldigt mörka tankar ett tag, säger han.

Inte nog med att Häcken förlorade derbyt under onsdagskvällen med 0–1 mot IFK Göteborg – laget åkte på dubbla skadesmällar. Först tvingades Martin Ericsson kasta in handduken efter en lårskada innan Rasmus Schüller åkte på en knäskada och även han tvingades bryta matchen.

– Båda har påbörjat sin rehabilitering i dag (läs torsdag) och MR-undersökning kommer ske nästa vecka. Vi har en ganska bra koll på vad som är problemet men avvaktar uttalanden tills undersökningen är gjord, säger Patrik Ghazarian, sjukgymnast i Häcken.

Den 35-årige Martin Ericsson fick stora delar av fjolårssäsongen förstörd av en hälskada. Redan då fanns det lite tankar om att det var dags att avsluta karriären men Ericsson körde vidare. Efter skadan mot Blåvitt i derbyt blossade de mörka tankarna upp igen.

– Det var väldigt mörka tanker ett tag, det var som ett svart hål. Jag funderade på om kroppen håller och om det är värt det. Men dagen efter är det lite positivare och jag vill absolut se om jag kan ta mig tillbaka. Jag vill ju vara med och bidra och spela matcher som den mot Blåvitt, det är ju så jäkla roligt, säger Ericsson och fortsätter.

– Jag kände direkt när det högg till att det här inte var bra, jag skulle ta fart och baksidan gick. En klassiker.

Hur länge blir du borta?

– Man brukar säga tre till sex veckor, jag har sikte på att vara tillbaka till cupfinalen om lite drygt en månad. Jag ska göra vad jag kan för att vara spelduglig där.

Hur mår baksidan nu?

– Inget vidare, det är lite stelt och ömt.

Extra tungt att bli skadad och förlora derbyt?

– Så är det ... vi började inget bra mot Blåvitt men jag tycker att vi tog över mer och mer och skapade definitivt tillräckligt med chanser för att göra mål i matchen. Trots förlusten känns det som att vi har en bra tro i laget och jag tycker det ser ljust ut ändå.

Anfallaren Alexander Jeremejeff som öst in mål under försäsongen och Svenska Cupen missade derbyt på grund av en ömmande ljumske. Där finns det förhoppningar om att han ska vara tillgänglig när regerande mästarna, IFK Norrköping gästar Häcken på lördag.

– Vi tar ett beslut om det under fredagen, säger tränaren Peter Gerhardsson.