Ericsson avslutar karriären: "Är glad och stolt"

Martin Ericsson väljer att avsluta sin spelarkarriär i BK Häcken efter säsongen och tar istället en ny roll i klubben. – Jag har haft en lång västsvensk karriär och är stolt och glad över det jag gjort, säger han till GP.

ANNONS
|

Nästa säsong skulle ha blivit den 20:e säsongen för Martin Ericsson som professionell fotbollsspelare. En lång fotbollskarriär som han nu väljer att avsluta som lagkapten i BK Häcken när säsongen tar slut.

-Jag har tänkt på det någon månad och bollat fram och tillbaka med familjen och klubben.Det känns skönt att ha landat i detta. Sedanvet man inte hur man kommer känna när det väl är dags. Men jag tror att jag förlikat mig med beslutet på ett bra sätt, säger han.

Planen från början var att spela en säsong till i Häcken under tiden som han skulle slutföra sin treåriga utbildning i sport management. Men efter skadeproblemen som Ericsson haft blir det nu ett lite tidigare avslut än tänkt.

ANNONS

- Jag har spelat i nästan 20 år och kroppen säger ifrån. Lika roligt som det är att spela, lika jobbigt är det att rehabilitera skador.

Men Martin Ericsson, som kom till BK Häcken som ett lån från Elfsborg 2012 kommer att fortsätta i Hisingsklubben även i framtiden i en ny roll.

- Exakt vilken roll jag kommer att ha i klubben är inte riktigt klart än. Men tanken är att det är mer mot marknad än mot fotboll som jag ska jobba.

- Det känns bra att vara kvar i klubben och ha en närhet till laget och på så sätt kunna påverkas, säger han.

Martin Ericsson började sin proffskarriär som 17-åring i Brage innan han gick till IFK Göteborg 2001. Efter en sejour i danskaBröndby och Ålborg flyttad hanhem till Sverige ochElfsborg innan han 2012 skrev på förBK Häcken.

-Jag har haft en lång västsvensk karriär kan man säga. Det har varit roligt och jag är stolt och glad över det jag gjort.

Något minne som sticker ut extra i karriären?

-Det finns många. Mendet färskastemed cupguldet i vårassticker ut. Det vara bara ren glädje för egen del men också för klubben. Det guldet gjorde kanske beslutet att sluta lite enklare också. Jag hadevelatvinna ett SM-guld också, men man får göra det på ett annat sätt istället.

ANNONS

Martin Ericsson har just nu problem med en skada i vaden, men räknar med att kunna avsluta säsongen på plan.

- Det har varit lite mystik kring den här skadan. Men jag gjorde en MR-undersökning igår som var positiv. Det ska ta en dryg vecka till innan jag kan spela. Men jag siktar på att spela fler matcher.

ANNONS